Nagyon pörög Lázár, most az internetes zaklatást büntetné vasszigorral

2018. október 18., 17:47

Szerző:

A zaklatás bűncselekmény szigorítását fogja kezdeményezni a parlamentben Lázár János. A miniszterelnöki biztos a Brandfestivalon a cyberbullying témájában tartott előadást – írja az Index.

Azt mondta, arra is javaslatot fog tenni, hogy vizsgálják meg, hogyan lehetne a Büntető törvénykönyvbe beemelni az internetes zaklatás tényállását és büntethetőségét.

Szólt arról is, hogy a mai, technológiai hidegháború - elsősorban Kína és az Egyesült Államok között - a kibertérben zajlik, fakenewsgyárak és trollhadseregek bevetésével.

Ugyanezen témában, ugyanott ma a Bill Clintonnal nexusba keveredett Monica Lewinsky is tartott egy előadást. Az előzetesen kiadottak szerint ő arról beszélt, hogy az internetes nyilvános megszégyenítés milyen hatással van a fiatalokra. 

Lázár a dohánygyártók ugyancsak mai konferencián egy füstmentes Magyarország képét rajzolta fel a hallgatóságnak, mire a kormány közölte, hogy nem foglalkozott a témával.

Európa háborúba sodródásától tart, az európai parlamenti választások tétje pedig, hogy hány voksot kapnak a háború- és hány voksot a békepárti erők – többek között erről értekezett Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök szerint Magyarországon a békére csak az szavaz, aki a Fideszre szavaz, aki a baloldalra szavaz, a háborúra adja a voksát.