Nagy Feró átvette a díjat, amit sosem ítélt volna oda magának

A „nemzet csótánya” ráadásul a miniszterelnökkel is pózolt. 

2021. augusztus 20., 17:49

Szerző:

Közel fél éve robbant a hír, hogy a nyíltan jobboldali értékeket valló énekes, Nagy Feró is Kossuth-díjat fog kapni a magyar kormánytól. A döntés nagy port kavart, a Beatrice frontembere pedig az államalapítás ünnepén, augusztus 20-án, a Parlamentben át is vette a beígért legrangosabb magyar állami kitüntetést. A hírt a magyar miniszterelnök is örömmel megosztotta pénteki Facebook-posztjában.

Orbán Viktor a Facebookon osztotta meg a Beatrice frontemberével közösen készült képet, erről korábban itt írtunk. Ezen látszik, Nagy Feró a megszokott fehérpöttyös piros nyakkendőjében vette át a díjat, amit Orbán Viktor mellett állva a kezében tartott. A miniszterelnök pénteki posztját egy rövid, de annál kifejezőbb szöveggel írta meg:  „A legrockerebb Kossuth-díjas. Gratulálunk!”.

Nagy Ferót sokan kritizálták, amiért a magyar kormány március 15-én úgy döntött, felveszi a díj várományosainak listájára. Az, hogy a kormány és a közötte lévő szimpátiának is köze lehet a Kossuth-díj odaítéléséhez maga Nagy Feró is elismerte az ATV-nek adott interjújában. A rocker egyébként azt is bevallotta, hogy ő magának sosem adott volna ilyen díjat. „Nem gondoltam, hogy amiket eddigi életemben csináltam, azok megérdemelnének egy Kossuth-díjat” – mondta korábban. 

Az államalapítást ünnepén egyébként nemcsak a Kossuth-díjakat osztotta ki a magyar kormány. Korábban írtunk róla, hogy Orbán Viktor augusztus 20-án először posztolt róla, hogy merre jár az államalapítás ünnepén. A miniszterelnök is részt vett a rendhagyó Magyar Szent István Rend díjátadásán, Áder János köztársasági elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke társaságában volt. Erről bővebben itt olvashat. Legutóbbi Facebook-posztjában pedig egy képet közölt, amin Áder Jánossal közösen a Szent István-rend idei kitüntetettjeivel, Lovász Lászlóval és Vizi E. Szilveszterrel pózol.

(Kiemelt kép: Nagy Feró Orbán Viktor miniszterelnökkel pózol a Parlamentben, miután átvette a Kossuth-díjat 2021.08.20-án, az államalapítás ünnepén. Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala)

 

 

Tegnap 18:23

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Tegnap 17:09

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.

Tegnap 15:31

Szerdától a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is tovább csökken. A benzin bruttó 5 forinttal, míg a gázolaj bruttó 4 forinttal fog kevesebbe kerülni.