MVM: több felsővezető is távozik

Átalakul a Magyar Villamos Művek Zrt operatív vezetése. Megváltoznak korábbi vezérigazgató-helyettesi, igazgatósági szakterületek, és változik a hozzájuk kapcsolódó feladat- és hatáskörök felosztása is. Többen távoznak a vállalattól. 

2023. május 4., 15:56

Szerző:

Jelentős változások következnek az MVM-nél május 8-tól, az operatív vezetési átalakulásoktól várják a hatékonyság növekedését, szervezete egyszerűbb és átláthatóbb lesz, ez pedig hozzájárul a versenyképességük javulásához. 

Ennek értelmében távozik Spilkó József termelési és műszaki vezérigazgató-helyettes, Alkér Zoltán infrastruktúra vezérigazgató-helyettes, Dr. Cseh Tamás Zoltán csoportszintű nemzetközi-, befektetési üzletági és tranzakciós igazgató, illetve Dr. Tomaj Balázs csoportszintű kiemelt ügyekért és kapcsolatokért felelős igazgató, továbbá kikerül az MVM Zrt. felsővezetéséből Sum János Szilárd kereskedelmi vezérigazgató-helyettes, Fluck Benedek humánerőforrás-és szolgáltatási vezérigazgató-helyettes és Tokai Magdolna csoportszintű támogatáskoordinációs igazgató – áll az MVM közleményében.

A korábbi vezetők közül csak Mátrai Károly vezérigazgató és Fazekas László gazdasági vezérigazgató-helyettes maradt. Egyelőre nem tudni, hogy kik érkeznek a helyükre.

A Telex értesülései szerint az MVM alegységei, leányvállalati sokféle irányba húztak, nem voltak közös irányok, inkább a maguk érdekeik és céljaik alapján dolgoztak az egységek.

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)