Az MSZP feltételekkel, de támogatja Karácsonyt

Hiller István az InfoRádióban bejelentette, az MSZP 2024-ben is Karácsony Gergely főpolgármesterségét támogatja, de vannak feltételeik.

2023. szeptember 19., 15:36

Szerző:

Feltételekkel, de ismét Karácsony Gergely főpolgármesterségét támogtja Budapesten az MSZP. Minderről Hiller István, a párt választmányi elnöke számolt be az InfoRádió Aréna című műsorában kedden. Hiller hozzátette, vannak azért bizonyos feltételeik a támogatásért cserébe a főpolgármesterrel szemben.

Noha Hiller kiemelte, Karácsonynak voltak a múltban rossz politikai lépései, ilyen volt például, amikor Márki-Zay Péter előválasztási miniszterelnök-jelölttel szemben visszalépett, de városvezetőként „látja a fától az erdőt”, nem érzelmi alapon, hanem racionálisan dönt a kérdésekben.

„Tehát nem szabad megosztani az ellenzéki erőket, hanem a legnagyobb eséllyel kell biztosítani a főpolgármesteri tisztséget egy ellenzéki politikus számára” – mondta el a rádióban.

Hiller kifejezte reményét arra is, hogy Karácsony és az MSZP között a választásokon a támogatás kölcsönös lesz majd.

(Kiemelt kép: Hiller István beszél A másik Magyarország elnevezésű rendezvényen a Republikon Intézet, Budapesten, 2022. február 17-én. Fotó: Dimény András / 168.hu)