Karácsony: június elejéig elég a pénz Budapest kasszájában

Karácsony Gergely főpolgármester szerint a jelenlegi számítások szerint 2024 júniusáig nem megy csődbe Budapest, és mindent megtesznek azért, hogy a főváros túlélje a kormány bosszúpolitikáját.

2023. szeptember 6., 16:57

Szerző:

2024 júniusáig „még valahogy elketyeg” a főváros, bár a helyzet egyáltalán nem egyszerű – közölte Karácsony Gergely főpolgármester az ATV-nek adott interjújában. A városvezető kiemelte, Budapestet a kormányzati elvonások következtében jelenleg is hitelekkel tartják életben. Ugyanakkor ez nem lehet állandó állapot.

„Hosszú távon nem lehet kormányzati érdek az ország GDP-jének 38 százalékát termelő Budapest kivéreztetése,” – szögezte le Karácsony, aki szerint a jelenlegi, súlyos anyagi helyzet is csupán a kormányzati elvonások és „bosszúpolitika” eredménye, tehát a kormánynak egyszerűen nem tetszik, hogy 2019 októberétől ő és az ellenzéki együttműködés irányítja a várost.

Hozzátette, a szeptemberben beérkező iparűzési adóbevétel enyhíthet kissé az anyagi helyzeten. Enneke ellenére a közelgő önkormányzati választásokkal kapcsolatban Karácsony továbbra is bizakodó.

„Én azt remélem, hogy Budapesten marad az ellenzéki városvezetés, szerintem nagy többséggel fogjuk a budapestiek bizalmát megszerezni. Részben azért is, mert a kormány mindent elkövet, hogy a budapestiek meggyűlöljék, és utána tudunk egy új, méltányos megállapodásra jutni a kormánnyal arról, hogy a város működőképességét biztosítani kell” – fogalmazott Karácsony az ATV Híradónak.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely főpolgármester a felújított Lánchídon. Forrás: Facebook / Karácsony Gergely)