MSZP: Karácsony Gergely népszavazása fellép az urizáló kisebbség ellen

A szocialista párt szerint a főpolgármester népszavazási kezdeményezése előremutató. 

2021. augusztus 8., 15:00

Szerző:

Komjáthi Imre, a szocialisták elnökhelyettese szerint Karácsony Gergely országos plakampányával bővült népszavazási kezdeményezése nemcsak a jövőt védi, hanem az élet valós problémáira keres megoldást. A politikus a Facebookon közzétett sajtótájékoztatóján, egy budapesti, Karácsony Gergely-féle sárga plakát előtt állva kiemelte: a társadalom becsületes többségének érdekében kezdeményezett népszavazást Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt.

A népszavazási kérdések kitérnek arra is, hogy minden 60 év feletti magyarországi lakos, ingyenesen jogosult legyen-e koronavírus-antitest kimutatására alkalmas tesztre, az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartamát pedig meghosszabbítsák-e kilenc hónapra a jelenlegi háromról. Komjáthi Imre elmondta azt is, hogy az utóbbi lépést különösen fontosnak tartják, mivel az MSZP nem segélyalapú, hanem esélyalapú társadalmat szeretne.

Komjáthi Imre úgy fogalmazott, hogy 12 éve egy urizáló kisebbség van hatalmon Magyarországon, az MSZP ezzel szemben a becsületes többséget képviseli, azokat akik „ezt az országot a hátukon viszik”. Az MSZP elnökhelyettese hangsúlyozta, a referendummal el akarják érni a kínai Fudan egyetemnek szóló vagyonjuttatás hatályon kívül helyezését, és a magyarországi gyorsforgalmi utak koncesszióba adását is meg akarják akadályozni, továbbá el kívánják érni, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.  

Korábban is írtunk róla, hogy már nem csak a kormány nemzeti konzultációt hirdető, emojis plakátjaival találhatják szembe magukat a magyarok, hanem Karácsony Gergely arcképével is. Budapest főpolgármestere a napokban kezdett bele a kampányába, elhatározva, hogy a saját „ötigenes” népszavazási kezdeményezését népszerűsítse. A miniszterelnök-jelölt nem aprózza el a dolgot: országszerte összesen 2000 plakáttal veszi fel a versenyt a magyar kormány plakátkampányával. 

 

 

(Kiemelt kép:Karácsony Gergely főpolgármester beszél a 26. Budapest Pride felvonulás célállomásán, a Tabánban 2021. július 24-én. MTI/Balogh Zoltán)

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.