Matolcsyék bevásároltak festményekből

Újabb festményeket vásárolt az MNB, cirka 60 millió forintért.

2022. május 24., 19:14

Szerző:

58 millió 12 ezer forintért vásárolta meg Kucsora Márta 20 képét a Matolcsy György vezette jegybank – írja a Napi.hu. A közzététel nélkül odaítélt szerződésről az MNB-Ingatlan Kft. jelentetett meg közleményt az uniós közbeszerzési értesítőben. Egyedi műalkotásra ugyanis nem lehet nyílt közbeszerzést kiírni.

A festmények eladója az Optimum Úri 72. Ingatlanbefektetési Kft, akivel május 12-én kötött szerződést az MNB Ingatlan Kft.

A lap felidézi, az utóbbi két évben mintegy 3 milliárd forintért vásárolt műtárgyakat az MNB.

(Kiemelt képünk: Budapest, 2021. július 6. Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke sajtótájékoztatót tart Orbán Viktor miniszterelnökkel, miután a kormányfő a jegybankelnök társaságában megtekintette az MNB által őrzött aranytartalékot Budapesten, az MNB logisztika központjában 2021. július 6-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

09:10

Ferihegy veszi át azoknak az utasoknak egy részét, akik a debreceni légikikötőből utaztak volna a következő hetekben. Az érintett utasok a légitársaságuktól kapnak tájékoztatást arról, hogy járatukat átirányítják vagy törlik-e. A Budapest Airport számára az átirányítások várhatóan napi 3-4 plusz járat kezelését jelenthetik, így jelen helyzetben a budapesti légikikötő utasforgalma a napi 55 ezer főt is meghaladhatja

Tegnap 17:27

Nemzetközi partnerei kemény bírálatot fogalmaztak meg a magyar miniszterelnökkel szemben, mivel nyugati szövetségesei szerint Orbán Viktor magyar kormányfő a „békemisszióját”  összemosta az épp betöltött soros elnökséggel. Ennek egyik bizonyítékául azt hozták fel, hogy Orbán a közösségi médiában az elnökségi logót is használta a „békemissziós" fotókon. Ennek azonban vége, az EU soros elnökségi logója már nem szerepel Donald Trump korábbi amerikai elnökkel folytatott találkozóról pénteken megosztott fényképeken.