Fideszes ajánlóívekről vándoroltak ajánlások Egerben egy kamugyanús polgármesterjelölthöz, de az aláírások nem hasonlítottak

2019. szeptember 11., 17:52

Szerző:

A választási rend megsértésének gyanújával tett feljelentést a rendőrségen az ellenzék Egerben, ahol Habis László, jelenlegi Fidesz-KDNP-s polgármester mellett Mirkóczki Ádám, az ellenzéki pártok, illetve az Egységben a Városért Egyesület közös polgármesterjelöltje mellett feltűnt egy harmadik induló, Bódás Bianka - értesült az Egri Ügyek.

Bódás Bianka a 2014-es országgyűlési választásokon induló egyik kamupárt, az Együtt 2014 egyik alapítója volt, amelyet nagy valószínűség szerint azért hoztak létre, hogy a hasonló nevű ellenzéki tömörüléstől szavazatokat csenjen el. Bódás később az akkor Schmuck Andor vezette Magyar Szociáldemokrata Párt szóvivője lett. A hölgy most azonban Egert szemelte ki, hogy - bár nem a városban lakik - annak polgármestere legyen.

Bódás Bianka
Fotó: Facebook/Bódás Bianka

Bódást az Egri Ügyek írása szerint rögtön fel is kapta a helyi fideszes média, ő pedig magát balliberális jelöltnek nevezve, támadni kezdte az egri ellenzéki összefogást. A városban 300 érvényes ajánlást kellett benyújtania határidőre, hogy indulhasson a választáson, ám Bódás Bianka 400 ajánlást adott le,

amelyből a helyi választási iroda éppen 301-et nyilvánított érvényesnek.

A hírportál szerint azonban eddig már négy személy is jelezte: ők nem támogatták aláírásukkal Bódás Biankát, csakis Habis Lászlót, Eger fideszes polgármesterét, de mégis ott van a nevük és az „aláírásuk” Bódás ívein is.

Úgy tudni, hogy további 33 olyan nevet és aláírást lehet találni Bódás Bianka ívein, amelyek ott vannak a fideszes jelölt, Habis László dokumentumain is, de a két aláírási forma, a kézírás még csak nem is hasonlít egymásra.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.