Milliárdos galériatulajdonos volt a Kopaszi-gátnál megtalált halott férfi

A fővárosi éjszakai élet népszerű figurája volt az a tehetős vállalkozó, akinek a holttestét néhány napja találták meg a Dunában – tudta meg a Blikk.

2023. augusztus 10., 10:34

Szerző:

Az azonosítatlan személyről készült képeket a rendőrség is megosztotta a hivatalos honlapján, kérve a lakosság segítségét.

„Augusztus 4-én, 9 óra 50 perckor a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai a Duna 1643.5 folyamkilométerénél egy mederközépen sodródó férfi holttestet észleltek, akit a IX. kerületben lévő Kopaszi-gátnál tudtak partra emelni. A helyszíni és halottszemle során kétséget kizáróan nem lehetett megállapítani a személyazonosságát, azonban az eddig beszerzett adatok alapján feltételezhető, hogy az ismeretlen személyazonosságú holttest azonos az augusztus 1-jén a Margit hídról vízbe ugrott G. Z. személyével” – állt a rövid közleményükben, amelyhez egy sokkoló fotót is csatoltak a napok óta vízben sodródó holttestről. Azóta kiderült, valóban Zoltánt találták meg, így a felhívást törölték.

A Blikk a férfi egyik közeli ismerősétől megtudta: Zoltán a várnegyedben üzemeltetett egy művészeti galériát, illetve belsőépítészként is dolgozott.

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

(Kiemelt képünk illusztráció. Kilátás a Duna folyóra a Kopaszi-gát végénél. MTVA/Bizományosi: Róka László)