Miért hazudik annyit? – kérdezték Lázár Jánost, aki szerint nem is hazudik annyit

2018. március 7., 19:41

Szerző:

Online fogadóórát tartott a nemzetközi sikert arató bécsi filmeposzával Lázár János a Makó Híradón. A sok-sok  kellemes mellett kapott egy pár roppant kínos kérdést is, de ezekre is megválaszolt a maga módján. A legdurvábbat nem idézzük, íme a best of maradék:  

Olvasó: Kérdésem: miért hazudik annyit?

Lázár János: Köszönöm a kérdését, nem szoktam annyit hazudni. Jó egészséget kívánok!

Olvasó: Hová lett a bécsi bevándorlókról készült propagandavideó? Azért távolították-e el, mert nagymértékben ferdítették el benne a valóságot?

Lázár János: Megdöbbentő, hogy a migránsokról nem lehet őszintén beszélni. Én mindig az őszinte beszéd híve vagyok, a Facebook keményen cenzúrázott. Szerintem is el akarják a valóságot az emberek elől hallgatni. Mindenkinek ajánlom a videót a lazarjanos.hu-n.

Olvasó: A kérdésem az lenne, hogy a 28 500 forintos minimumnyugdíjat fogják-e az emberi méltóság szintjéhez közeli mértékűre emelni: (...)

Lázár János: Azt ígértük, megőrizzük a nyugdíjak értékét, voltak emelések, és a gazdasági teljesítmény függvényében Erzsébet-utalványokat is biztosítunk. (...)

Olvasó: Mikor emelik meg a közmunkabért a háromszorosára, hogy mi is jobban élhessünk, hogy jobban teljesítsünk?

Lázár János: Azt ígértük, hogy mindenkinek munkalehetőséget teremtünk. Makó városában 10-ről 3 százalékra csökkent a munkanélküliség, egy év múlva több üres álláshely lesz, mint ahány munkanélküli van. (...) A közmunkások nagyon fontos és nagyon jó munkát végeznek, de nekik is az a jobb, ha piaci munkahelyük van. (...) Ezért nem növeljük a közmunkások juttatását.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.