A Mi Hazánk felháborodott Novák Előd ötmilliós büntetésén

Novák Előd a roma nemzetiség és a bűnözés egyértelmű kapcsolatára utaló kifejezést használt, valamint felszólalása további részében is az érintett etnikai közösséget sértő állítást fogalmazott meg – közölte az Országgyűlés hivatala.

2023. augusztus 3., 13:11

Szerző:

„Az Országgyűlés 2023. május 22-i ülésnapján Novák Előd országgyűlési képviselő interpellációja közben a roma nemzetiség és a bűnözés egyértelmű kapcsolatára utaló kifejezést használt, valamint felszólalása további részében is az érintett etnikai közösséget sértő állítást fogalmazott meg” – közölte az Országgyűlés hivatala szerdán.

Ezért Novák Előd országgyűlési képviselő tiszteletdíja annak kéthavi összegével megegyező mértékben, 5 260 814 forinttal csökken – közölték.

A Kövér László házelnök által aláírt határozatban emlékeztettek arra is, hogy a Mi Hazánk képviselője nem először használta szóban és írásban a kifejezést, ezért már 2022-ben is figyelmeztették.

A Mi Hazánk Mozgalom csütörtökön közölte: méltánytalannak tartják, hogy Kövér László kitart Novák Előd megbüntetése mellett a cigánybűnözés említése miatt. A párt érvelése szerint a szó használatának jogszerűségét 2010-ben megállapította a Legfelsőbb Bíróság – idézi a 24.hu

(Kiemelt kép: Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke beszédet mond a Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a XI. kerületi Szent Gellért téren 2020. március 1-jén. Fotó: MTI | Mohai Balázs)

A kórházak ellenőrzését is erőforrásnak tekinti a kormányzat, úgy gondolják, hogy nem csak a finanszírozás korrigálásával, hanem a szabályok betartatása is javíthatja a betegellátást. A kórházszövetség konferenciájának második napján az ellenőrzéseket végző szakterületek vezetői szembesítették az intézményvezetőket a föltárt visszásságokkal – írja a Népszava.