Dúró Dóra azt kéri, az anyák mindig hallgassák meg a magzat szívhangját

A Mi Hazánk képviselője szerint ezzel nehezebbé válna a gyermek elvetetése, a kormány szerint inkább a családbarát szemléletet kell erősíteni.

2022. május 23., 17:10

Szerző:

Úgynevezett „szívhangtörvényt” javasol a Mi Hazánk Mozgalom, amivel az abortuszötrvényt szigorítaná a párt.

Dúró Dóra (Mi Hazánk) felidézte, hogy az alaptörvény kimondja, „a magzati életkorú gyermeket” a fogantatástól védelem illeti meg. A képviselő szerint ez egy üres mondat, hazugság. Hangsúlyozta, az élet a fogantatás pillanatával jön létre, a jogokat sem lehet a szülőcsatornán való áthaladástól függővé tenni.

Azt javasolta, hogy az édesanya hallgassa meg a gyermek szívhangját az abortusz elvégzése előtt.

Ez nem jelent szigorítást, csupán tájékoztatást: a valódi tétről, a gyermek életéről – mondta, úgy fogalmazva, ma az abortusz a vezető halálok Magyarországon, minden ötödik megfogant magyar gyermek abortusz áldozata lesz.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára emlékeztetett arra, hogy a kormány 2010 után úgy döntött, a „demográfiai ősz” után a családbarát szemléletet állítja a középpontba. Szerinte ez a politika eredményeket hozott.

Ismertetése szerint míg 2010-ben 90 ezer volt az élveszületések száma, mostanra 93 ezerre nőtt, úgy, hogy közben csökkent a szülőképes korú nők száma. Hozzátette: a termékenységi arányszám 1,25-ről 1,59-re emelkedett, az abortuszok száma 40 ezerről 23 900-ra csökkent, a házasságkötések száma 35 ezerről 72 ezerre növekedett, a válások száma is csökkent, 23 ezerről 14 900-ra. A 20 és 64 év közötti nők foglalkoztatottsága is rekordmértékben emelkedett  jegyezte meg.

(Kiemelt képünkön: Dúró Dóra és Toroczkai László a Mi Hazánk eredményváróján - Fotó - Palágyi Barbara / 168.hu)
    

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.