Vécépapírtartók után élelmiszert adományoz Mészáros

A Mészáros Csoport a Magyar Vöröskereszt segítségével 70 tonnányi élelmiszer-adományt juttat el karácsonyig a rászorulókhoz.

2020. december 12., 14:42

Szerző:

Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: advent időszakában sem feledkezhetnek el arról, hogy a karácsony és a téli hónapok sok kihívás elé állítják a nélkülöző családokat és az egyedülálló időseket, akiknek az is gondot okozhat, hogy kerül-e ünnepi étel az asztalra vagy a hétköznapokon van-e elég élelmiszer otthon.

Mint mondta, rajtuk szeretnének most segíteni a több mint 50 millió forint értékű, 70 tonnányi élelmiszeradomány célba juttatásával, amelyhez segítségül hívták a Magyar Vöröskeresztet. Felhívta a figyelmet arra, hogy a tízezer csomagban a Mészáros Csoport termékei találhatók és a csoporthoz tartozó Gallicoop kamionjaival jutnak el a karitatív szervezet régiós központjaiba.

A csomagokban többek között húsáru, friss tojás, méz és egy rúd bejgli is található.

Kiemelték: egy akkora cégcsoportnak, mint a Mészáros Csoport, erkölcsi felelőssége és kötelessége a rászorulók támogatása. Idén több mint félmilliárd forintot fordítottak jótékonysági tevékenységre.

Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója megemlítette, hogy szervezetük tavasz óta a járványhelyzet kezelésében intenzíven részt vesz, de nem segélyezési oldalról, hanem egészségügyi intézmények, a mentőszolgálat, a vérellátó szolgálat és a kórházak támogatásával.

A csomagok összeállításában sok fiatal önkéntes vett részt. A kiszállítása más lesz, mint korábban, a minél kevesebb személyes kontaktus érdekében nem segélyosztási akciók keretében, hanem egyesével, kollégáik személyesen viszik ki a rászorulóknak a csomagokat, miután egyeztettek a helyi önkormányzatok családsegítőivel.

(MTI)

 

 

2024. április 19., 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

2024. április 19., 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

2024. április 19., 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.