Merkely Béla a videókról: Nem sértettem előírást a viselkedésemmel

Nemcsak a tánc volt labilis, a beszéde is zavaros volt. 

2022. május 5., 07:41

Szerző:

Korábban írtunk róla, hogy a Semmelweis Egyetem rektora pomponlányokat, vagyis cheerleadereket éltet és táncoltat. A videók először a Redditen, majd a Youtube-on bukkantak fel Merkely Béla szívsebészről, aki valószínűleg egy egyetemi buli táncol és elég zavarosan beszél a kamerába. 

Szerdán az RTL Híradójának sikerült elérnie Merkelyt, aki bár nem akart nyilatkozni annyit elmondott, hogy

a videók készültekor az egyetemi csapat sikerét ünnepelték, és szerinte a viselkedésével nem sértett meg semmilyen etikai előírást.

Az rtl.hu felidézi, hogy a Semmelweis Egyetem etikai kódexe szerint az egyetem polgáraitól „elvárás a mértéktartó és példamutató életvitel”, illetve hogy „kerülniük kell minden olyan élethelyzetet, amelyben megbecsülésük és személyes méltóságuk vagy az Egyetem jó hírneve – saját hibájukból – csorbát szenvedhet”. Ezért megkeresték az egyetem etikai bizottságát és a hallgatói önkormányzatot, de nem kaptak választ. 

(Kiemelt képünk: Budapest, 2020. július 1. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora beszél az egyetem vezetésével májusban végzett H-UNCOVER országos reprezentatív koronavírus-szűrés (COVID-19) végleges eredményéről tartott sajtótájékoztatón a Semmelweis Egyetemen 2020. július 1-jén. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Tegnap 20:54

A Magyar Biztosítók Szövetsége szerint a szervezetek mintegy egymilliárd forintot fizettek ki vagy tartalékoltak kárkifizetésekre májusban, a hagyományos viharszezon első hónapjában, a társaságokhoz több mint 12 ezer bejelentés érkezett.

2023. június 7., 17:41

Vészesen közeledik a Karácsony Gergely főpolgármester által meghirdetett Budapesti Lakógyűlés nevű akcióban a szavazás határideje, de még mindig nem fejeződött be a szavazókódokat tartalmazó 1,4 millió levél terjesztése – írja a Telex.