Mérgekkel tömte az asszonyt a házáért

Szörnyű tervet eszelt ki egy férfi, hogy megszerezze egy idős nő házát. Addig tömte altatókkal, míg az belehalt a folyamatos mérgezésbe.

2021. június 21., 06:13

Szerző:

Hónapokig adagolt altatókat és nyugtatókat az idős nőnek Sz. Kálmán azért, hogy az asszony érdi házát megszerezze. Majdnem elkövette a tökéletes bűncselekményt, azonban a Nemzeti Védelmi Szolgálat jelzése alapján az NNI nyomozóinak sikerült felderíteni a bűncselekményt.

A police.hu arról számol be hétfőn, hogy a férfi 2019-ben ismerkedett meg későbbi áldozatával, amikor a 94 éves nő lakását újította fel Budapesten. Sz. Kálmán borzasztó tervet eszelt ki: virágokat, ajándékokat vitt a nőnek, hogy a bizalmába férkőzzön.

Az egyedül élő asszony megmutatta az érdi nyaralóját is a férfinek, aki titokban elkezdte altatókkal és nyugtatókkal gyógyszerezni áldozatát. A bódult asszonnyal először egy birtokbavételi szerződést kötött, majd rávette, hogy kössenek öröklési szerződést, amelyben vállalta, hogy élete végéig eltartja és gondozza a nénit, aki cserébe ráhagyja az érdi ingatlanát. A szerződés megkötése előtt szintén gyógyszert adagolt az asszonynak.

Gyorsan romlani kezdett az egyébként jó egészségnek örvendő, önellátásra képes idős nő egészségi állapota a gyógyszerek hatására: lefogyott, nehezen járt és zavartan viselkedett.  2019 júliusában a kábító pirulák miatt elvesztette az egyensúlyát, elesett, és később belehalt sérüléseibe. Sz. Kálmán végignézte a nő szenvedéseit, majd reggel bejelentést tett a mentőszolgálat segélyhívó számán, miszerint a nagymamáját holtan találta az érdi házban. Az elhunyt hozzátartozójának adta ki magát, és kérte a boncolás mellőzését az orvostól. A halottvizsgálati bizonyítvány kiállítását követően intézkedett a sértett eltemettetéséről is.

Gyanús lett a történet a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodának, amelyik feljelentetést tett, és 2019. november 7-én nyomozást rendeltek el, akkor még ismeretlen tettes ellen. A gyanúsítottat tavaly június 3-án Érden fogták el, aki azóta letartóztatásban van. A férfi azóta is tagadja a mérgezést.

Kiderült a nyomozás során, hogy Sz. Kálmán korábban többször is követett már el egyedül élő, időskorú emberek sérelmére bűncselekményeket vagyoni haszonszerzés céljából, és újabb időskorúakat akart behálózni az érdi asszony halálát követően.

A nyomozás befejezését követően a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda az ügyet a nyomozás felügyeletét ellátó Pest Megyei Főügyészségnek küldte  meg.

(Kiemelt képünk illusztráció)

14:22

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI megkeresésére szerdán.