Hordággyal verte szét a rohamkocsit egy mentős, a kollégái buzdították

Az egyik nyugalmazott mentős szerint a videóra vett otrombasággal az egész mentőszolgálatot járatták le.

2023. augusztus 21., 10:05

Szerző:

Megdöbbentő felvételek kerültek elő a tatabányai mentőállomásról. A videókon egy fiatal mentős szétver egy rohamkocsit, a rongálást pedig kollégái videózzák, miközben buzdítják őt – olvasható a Telexen. A videóban az látszik, hogy a mentős hol hordággyal megy neki a rohamkocsinak, hol sisakkal a fején támadja meg azt.

Győrfi Pál, a mentőszolgálat kommunikációs vezetője a Blikknek azt mondta, nem megrendezett filmfelvételről van szó. Több mint egy hónappal ezelőtt egy balesetben összetört, ideiglenesen a mentőállomás udvarán tárolt mentőautóban okozott további kárt egy fiatal mentős, miközben ketten buzdították – fogalmazott.

A szóvivő hozzátette azt is, hogy a cselekedet amellett, hogy értelmetlen és megbotránkoztató volt, még a balesethez kapcsolódó eljárást is megnehezítette. A rongáló mentőst és az őt buzdító kollégákat végül kirúgták.

Egy nyugalmazott mentős a videót látva azt mondta a lapnak, találkozott ott már megtévedt kollégákkal, de olyanról, hogy valaki szándékosan megrongálja az életmentő munkaeszközt, eddig nem hallott. Az egész mentőszolgálatot járatták le otrombaságukkal – tette hozzá.

 (Képünk illusztráció: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)