Közlekedj okosan! társasjátékká válik a hétvégén Budapest

Karbantartás miatt rövidített útvonalon járnak a 4-es és a 6-os villamosok a mostani hétvégén, a kimaradó szakaszon pótlóbuszokat állítanak forgalomba – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel. Karbantartás miatt pótlóbuszok járnak a H5-ös (szentendrei) HÉV vonalának egy szakaszán is a hétvégén és a következő hétvégén. Vasárnap pedig futóverseny miatt lezárásokra kell készülni  a Clark Ádám tér és az Attila út környékén. S ha ez mind nem elég, az Agrárminisztérium épülete átépítésének idejére lezárják az V. kerületi Kozma Ferenc utcát hétfőtől; a lezárás miatt változik a 70-es és 78-as trolibuszok végállomása, valamint a 15-ös autóbusz Gyöngyösi utca irányú megállója.

2023. szeptember 22., 17:41

Szerző:

A villamosok szombat hajnalban csak a dél-budai végállomások és az Oktogon között járnak, az Oktogon és a Széll Kálmán tér között a 4-6-os villamospótló busszal lehet utazni. Szombat hajnali 5 órától vasárnap éjfélig a 4-es és a 6-os villamosok a dél-budai végállomások és a Jászai Mari tér között közlekednek, a Széll Kálmán tér és a Nyugati pályaudvar között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A hétfőre virradó éjszaka a 6-os villamos helyett pótlóbusz jár a Móricz Zsigmond körtér és a Széll Kálmán tér között. A vágányzár ideje alatt a pótlóbuszok a közúton közlekednek, és a villamosperonok helyett a közút mellett kijelölt helyeken állnak meg. A pótlóbuszok a Széll Kálmán tér felé nem állnak meg a Margitszigetnél.

Közölték továbbá, hogy a 91-es, a 191-es és a 291-es autóbuszok a Nyugati pályaudvar felé a Margit híd budai hídfőjénél a villamosperon helyett a közúton kijelölt megállóban állnak meg, ugyanígy a 931-es autóbusz is a szombatra, a vasárnapra és a hétfőre virradó éjszaka Pest felé.

A H5-ös HÉV-vel is babrálnak a hétvégén

Karbantartás miatt pótlóbuszok járnak a H5-ös (szentendrei) HÉV vonalának egy szakaszán ezen és a következő hétvégén – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Ezen a vonalon szeptember 23-24-én, valamint szeptember 30-án és október 1-jén a Batthyány tér és Békásmegyer között a H5-ös pótlóbusszal, Békásmegyer és Szentendre között pedig a HÉV-vel lehet utazni.

Erre az időre a 39-es autóbusz Batthyány téri végállomását áthelyezik a Vásárcsarnok elé, a 990-es autóbusz megállóhelyére. A 160-as autóbuszra Békásmegyeren a járat végállomási leszállóhelyén lehet felszállni, a 243-as buszra pedig a 160-as autóbusz megállójában.

Ezen a hétvégén a HÉV-szerelvények Budakalásznál a Batthyány tér irányú peronnál állnak meg mindkét irányban.

Futóverseny miatt lezárásokra kell készülni vasárnap a Clark Ádám tér és az Attila út környékén

Szeptember 24-én, vasárnap rendezik a 18. Budapest Futófesztivál – NATO Futást és a 31. Történelmi Váltófutást, ezért reggel hat és délután 14.30 között több helyszínen is lezárásra kell készülni az I. és a II. kerületben. A korlátozások a közösségi közlekedést is érintik.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteki tájékoztatása szerint vasárnap reggel hat órától lezárják az Attila utat az Alagút utcától a Vérmező útig, 10.50-től 13.20-ig a Clark Ádám teret és az Alagutat, valamint 10.50 és 11.50 között a Budai alsó rakpartot a Margit híd és a Döbrentei tér között.
A lezárások miatt változik a közösségi közlekedés is. Az 5-ös busz vasárnap reggel hat óra és 14.30 között mindkét irányban módosított útvonalon, az Alagút utca és a Vérmező út között az Attila út helyett a Krisztina körúton jár.

A 105-ös, a 178-as és a 210B autóbuszok 10.30 és 13.30 között módosított útvonalon, az Erzsébet hídon át közlekednek, Pest felé a Clark Ádám tér és a Deák Ferenc tér közötti megállókat nem érintik, Buda felé kimarad a Clark Ádám téri megálló.

A 16-os és a 216-os autóbuszok 10.30 és 13.30 között nem közlekednek, a 16A busz ebben az időben sűrűbben indul. A 19-es és a 41-es villamosok 11.50 és 12.50 között két szakaszon megosztva közlekednek: a déli ágon a Krisztina körúton át a Széll Kálmán térig járnak, északon a Bécsi út és a Szent Lukács Gyógyfürdő között közlekednek, a Szent Lukács Gyógyfürdő és a Rudas Gyógyfürdő közötti megállóikat nem érintik.

Változik a 70-es 78-as trolik útvonala is

Az Agrárminisztérium épülete átépítésének idejére lezárják az V. kerületi Kozma Ferenc utcát hétfőtől; a lezárás miatt változik a 70-es és 78-as trolibuszok végállomása, valamint a 15-ös autóbusz Gyöngyösi utca irányú megállója.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteki tájékoztatása szerint a munkálatok miatt a 70-es és a 78-as trolibuszok a Honvéd utca-Báthory utca-Szemere utca útvonalon közlekednek, a Kossuth Lajos téri végállomásuk a Báthory utca 9. sz. elé kerül.


A 15-ös autóbuszok a Gyöngyösi utca felé terelve, a Szemere utcán át közlekednek. A Kossuth Lajos tér és a Szemere utca megállóhelyet összevonják a Szemere utca 1. sz. előtt.

(Kiemelt kép: A 4-6-os villamos a Margit-hídon 2023. március 25-én. Fotó: Szalay Petra / 168.hu)

Tegnap 20:51

November elején Lázár János építési és beruházási miniszter elbocsátotta Hana Dellemant, a Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) vezérigazgató-helyettesét, az ausztriai kirendeltség vezetőjét. Az osztrák szaktárca akkor azt közölte, hogy Hana Dellemannt érdemi indoklás nélkül távolították el posztjából, ezért jogi útra szeretnék terelni az ügyet  – emlékeztet az RTL Híradó.