Menczer Tamás aggódik a svéd demokráciáért

Menczer államtitkár szerint Svédországban növekszik a „krisztofób gyűlölet-bűncselekmények” száma. 

2023. szeptember 23., 14:41

Szerző:

Gyilkosságok, robbantások, keresztényüldözés, antiszemitizmus, bevándorlás. Lássuk milyen a svéd demokrácia! - mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán szombaton közzétett videóban.

„Én magyar vagyok, a svéd demokrácia helyzete nem érdekelne, de mivel a svéd politikusok és véleményformálók folyamatosan hazudoznak a hazámról, gondoltam, nézzük meg a svéd demokráciát. Megdöbbentő adatokat találtam” - mondta a politikus.

Közölte: a svéd mintademokráciában idén már 261 lövöldözés történt, tehát a lövöldözések mindennaposak, a halálos áldozatok száma 34 csak idén, az elmúlt években több gyermek is meghalt a lövöldözések során.

Hozzátette: a svéd mintademokráciában idén 124 robbantás történt már, tehát Svédországban 2-3 naponta felrobbantanak valakit vagy valamit.

A svéd mintademokráciában a svéd rendőrség jelentése szerint 61 no-go zóna van. Ők persze nem így hívják ezeket, de ezek a területek valójában no-go zónák – jelentette ki Menczer Tamás.

Kiemelte: a svéd mintademokráciában a 25 év alatti fiatalok fele mondta azt, hogy érte már zaklatás keresztény hite miatt, tehát a fiatal keresztények felét zaklatták már Svédországban a hite miatt. Egy korábbi kulturális és demokráciaügyi svéd miniszter el is ismerte, hogy növekszik Svédországban a „krisztofób gyűlölet-bűncselekmények” száma. Az Eurobarométer szerint a svéd lakosok 70 százaléka mondta azt, hogy az antiszemitizmus is növekszik Svédországban.

A bevándorlással kapcsolatban a svédek 76 százaléka mondta azt, hogy a bevándorlók integrálása sikertelen és a korábbi svéd miniszterelnök maga is elismerte, hogy párhuzamos társadalmak vannak Svédországban és a bevándorlók teljesen más valóságban élnek.

Nos, tehát ezek a svéd politikusok akarnak bennünket kioktatni demokráciából és emberi jogokból – jegyezte meg Menczer Tamás.

Az államtitkár hangsúlyozta: van egy nagyon alapvető emberi jog: biztonságnak hívják. Ne lőjenek le, ne robbantsanak fel, ne üldözzenek a hitem miatt! A magyar kormánynak a magyar emberek biztonsága a legfontosabb, és minden tekintetben megvédjük a magyar emberek biztonságágát.
Ellenben úgy látom, hogy Svédországban baj van, aggódom a svéd demokráciáért – mondta Menczer Tamás.

Nem akaródzik a NATO-csatlakozás ratifikálása a magyar parlamentnek

A magyar kormány korábban egy svéd közszolgálati csatornán leadott oktatófilm miatt is felháborodott, amely szerint a magyar kormány súlyosan korlátozza a szexuális és nyelvi kisebbségek jogait is, az országban pedig nincs demokrácia. Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter felháborodott levélben kérte számon a műsor miatt Tobias Billström svéd külügyminisztert, hivatalos választ azonban nem kapott.

Az oktatófilmet sugárzó, svéd UR csatorna vezetője a Financial Times lapjain élesen kritizálta a magyar kormány azért, mert azt gondolják, hogy 2019-es filmjüket svéd politikusok rendelték meg, Kövér László házelnök azonban a Hír TV Bayer Show című műsorában annak kapcsán egyenesen azt vetette fel, a svéd kormány „magyargyűlölő” ezért „nem biztos hogy mi és ők egy katonai szövetségbe tartozunk.”

Az mindenesetre már kiderült, nem valószínű, hogy a magyar Országgyűlés még idén napirendjére tűzi a svédek NATO-csatlakozásának ratifikációját.

(Kiemelt kép forrása: Menczer Tamás Facebook-oldala)

Az elhíresült lombkoronasétány ügyét már az Európai Ügyészség vizsgálja, annak ellenére, hogy Magyarország nem tagja a szervezetnek. Az Integritás Hatóság 324 bejelentésből 40 esetben indított vizsgálatot, és 10 ügyet zárt le.