Mélyen áron alul verték dobra az ásványvízkirály jachtját

Harmadszor hirdették meg az ország egykori legnagyobb ásványvízgyártójának utolsó érdemi vagyonelemét, egy 34 méteres jachtot. A hajóra legutóbb is volt érvényes ajánlat, sőt, erős árversenyben jelentősen felsrófolták az árat, de végül a vevő visszalépett – írja a G7.hu.

2023. október 30., 16:33

Szerző:

Mint írják: lezárult a felszámolás alatt álló Aquarius-Aqua Kft. tulajdonában lévő Sunseeker típusú jacht árverése. A cég minden más vagyonelemét értékesítették már, a jachton azonban jó ideje próbál sikertelenül túladni a felszámoló.

A Cassiopeia nevet viselő hajóért ezúttal nem volt élénk verseny. Bár két érdeklődő is adott ajánlatot, az egyikük csak egyszer próbálkozott, így az aukciót végül egymillió forinttal a kikiáltási ár felett ütötték le. Számokban: ez azt jelenti, hogy a végső vételár 851 millió forint lett, amely közel 150 millióval kevesebb a jacht becsértékénél.

300 millióval olcsóbban kelt el a Cassiopeia

A viszonylag magas ár és komoly érdeklődés ellenére azonban az értékesítés végül meghiúsult, a vevők ugyanis visszaléptek. Ezért került sor a harmadik aukcióra is, ahol így a korábbinál közel 300 millióval alacsonyabb lett a nyertes ajánlat.

Az Aquarius-Aqua a kezdeti gyors felfutást követően rossz üzletpolitikát választott, aminek az lett az eredménye, hogy egyes szerződéseiknél minden eladott palackon buktak. A cég ezután áfacsalási ügybe keveredett, a vállalat többségi tulajdonosát 2016-ban le is tartóztatták.

(Fotó: EÉR)