Megszállták a méhek a Bajza utcát - lezárták a környéket

Egy hatalmas kaptár miatt kellett lezárni a Bajza utca egy részét: a méhek egy lakóház falán telepedtek le. Szerencsére jó vége lett a történetnek.

2024. augusztus 16., 06:49

Szerző:

Rendőrautók lepték el csütörtök reggel az egyik forgalmas kereszteződést a fővárosban, hogy lezárják a Bajza utca egy részét a VI. kerületben. Egy óriási méhkaptárt kellett eltávolítani egy lakóépület harmadik emeletének faláról – írja a Blikk alapján a 24.hu. A méhek egy ablak mellé építették meg az otthonukat.

Iszonyú vadak voltak az állatok, még a hálós sapka alá is berepültek és összevissza martak, de végül sikerült befognom őket

– mesélte a lapnak Boros Tibor méhész. Hozzátette: a méhek befogásra, a darazsak pedig irtásra kerülnek. Itt csak az előbbiből volt közel 100 ezer példány. A fészket egy hónap alatt építhették ide a magasba, ami egyáltalán nem megszokott a városi környezetben. A lépeket szakszerűen leszedte, amiben 30-40 kiló méz is volt.

Belerakom a gyékény befogókasba a méhekkel együtt, otthon pedig kapnak egy kaptárat, és élhetnek szépen tovább

– nyilatkozta.

A lakókra életveszélyes volt: ha egy madár vagy vihar miatt leszakad a fürt és leesik a földre, a több ezer rovar szétoszlik és szétmarják a járókelőket vagy autósokat – magyarázta a 45 éves férfi.

Iszonyatos: sorra fulladtak bele az őzek tataházai hígtrágya-tározóba

Komoly gondok vannak a tataházai hígtrágya-tározónál, a nem megfelelő elkerítés miatt több őz is beleesett a tározóba, néhányukat nem tudták megmenteni.

Több őz is belefulladt az 55-ös főút közelében található tataházai hígtrágya-tározóba, amely egy súlyos környezeti és állatvédelmi problémának minősül – írja a Bácsalmási Hírek alapján az Index.

A bejelentés a Bácsalmás Önkormányzati Tűzoltó-parancsnoksághoz érkezett a tározóba csúszott őzekről. A kiérkező egység két élő és több elpusztult állatot talált a tározóban. Weisz István, a Felsőszentiváni Vadásztársaság elnöke elmondta, hogy az elmúlt napokban több mentési akciót hajtottak végre, amelyen élő és elpusztult állatokat, illetve maradványokat emeltek ki a tározóból.

A tározó tulajdonosa, a Pápai Hús Kft., akivel a portál felvette a kapcsolatot. A vállalat állítása szerint megkeresésükig nem volt tudomásuk arról, hogy a létesítmény nincs megfelelően bekerítve.

További részletek itt.

(Fotó: pixabay)