Megint focista lesz a miniszterelnök

Ismét futballista áll majd Magyarország élén. Bajnai Gordon, az új kormányfőjelölt ugyanis egy budapesti focicsapat kapusa. A 43-as számú Építők SK játékosai két éve még nevettek, amikor valaki véletlenül „leminiszterelnökurazta” az akkor kormánybiztos Bajnait.

2009. március 30., 14:25

Orbán Viktor után ismét egy focista lehet Magyarország miniszterelnöke. A két politikus habitusát jól tükrözi a csapatban betöltött posztjuk: míg az egészpályás letámadásban jártas Orbán csatárt játszik az NB II-es Felcsútban, Bajnai a „krízishelyzeteket” hárítja el a Budapest 1/B osztályban, a 43-as számú Építők kapujában.

A 168 Óra kérdésére, hogy jó kapusnak tartja-e magát, Bajnai korábban azt mondta: így, negyven körül, ő már inkább tapasztalt. Magassága miatt pedig nehezebben hárítja a beívelt labdákat.

Az Építők honlapján az egyik fórumozó már két éve látta a jövőt. „Nem azért a 2 fillérért, de amikor Gordi miniszteri biztos lett és volt a véresen komoly Fradi-UTE szimpatizánsok mérkőzés (ahol a lilák kegyetlen verést kaptak ugyebár), én úgy köszöntem a Gordinak, "jó estét miniszterelnök úr". Erre mindenki csak röhögött...ennek még nincs 2 éve. Mellesleg a lottószámokat is tudom. :)”

Bajnait 2001-ben az Építők az Év labdarúgójának választották. Csapata legutóbb a Duna SK ellen focizott. Élménydús mérkőzés lehetett, hiszen dr. Hevesi György edző a játék után csak annyit nyilatkozott: „Győztünk, a többit felejtsük el”.

A 168 Óra összefoglalóját Bajnai Gordon programjáról, illetve életrajzát

ide kattintva olvashatja el.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.