Meghalt egy kislány, mert torokgyulladásnak hitték a fertőzését

A háziorvosés a kórház is hazaküldte a gyereket.

2018. augusztus 3., 19:31

Szerző:

Édesanyja szerint orvosi hibák sorozata miatt halhatott meg egyéves kislánya a miskolci kórházban - számolt be az esetről a Hír TV. A tavaly júniusban koraszülöttként világra jött, családjával a Heves megyei Erdőkövesden élő Helénát először torokgyulladást állapított meg a háziorvos, de a gyerek nem lett jobban, ezért visszavitték az orvoshoz, aki azt mondta, semmi baja a gyereknek.

 

Anyja, Horváth Istvánné ezután az egri kórházba vitte a kislányt, ahonnan a vizsgálat és a vérvétel után újfent hazaengedte az orvos, mivel szerinte a gyerek nem volt beteg. A kislány azonban később újra rosszul lett, ezért ismét az egri kórházba került, ahonnan pár óra múlva átszállították a miskolci kórház intenzív osztálya. Ott Horváth Istvánné szerint egy nem kezelt vírusos gyulladást állapítottak meg Helénánál, ami miatt víz került a tüdejébe, és károsodott a veséje. Édesanyja pár nap múlva sms-t kapott a miskolci kórháztól, amelyben azt kérték, telefonáljon nekik.

Ekkor közölték vele, hogy kislánya elhunyt.

Renáta felháborítónak találta az eljárást – Az is tiszta szégyen, hogy sms-ben küldik, hogy még én hívjam fel, és még én velem közlik azt, hogy a kislány meghalt. Holott nekik kellett volna felhívni - mondta, hozzáfűzve, hogy feljelentést tett a háziorvos és az egri kórház ellen.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.