Megduplázódott az iskolai felügyeletre szoruló diákok száma, az óvodásoké pedig két és félszeresére nőtt

Mindez egy hét leforgása alatt, de sem a tanárok, sem az óvőnők nem számíthatnak egyelőre arra, hogy előrébb kerülnek az oltási tervben.

2021. március 19., 07:21

Szerző:

Március 17-én 5386 általános iskolás (a tanulók 0,74 százaléka) és 22 126 óvodás (az óvodások 6,86 százaléka) számára kértek gyermekfelügyeletet – közölte a Népszavával az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Vagyis a koronavírus-járvány erősödése miatt március 8-tól elrendelt teljes távoktatás és intézménybezárás után az iskolai felügyeletre szoruló diákok száma megduplázódott, az óvodásoké pedig két és félszeresére nőtt egy hét alatt. Múlt héten még 8892 óvodás és 2679 iskolás gyermeknek kellett felügyeletet biztosítani az intézményekben – írja a Népszava.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) továbbra is felháborítónak tartja, hogy mindannak ellenére, hogy jelen pillanatban is iskolák, óvodák ezreiben működik gyermekfelügyelet és a bölcsődék továbbra is nyitva vannak, a kormány továbbra sem tervezi kiemelt csoportként kezelni az oktatás-nevelésben dolgozókat az oltási rendben.

A héten Kásler Miklós azt mondta, továbbra sem tervezik kiemelten kezelni a tanárok ügyét. Ettől függetlenül kifejtette, megkapják az oltást, amint sorra kerülnek. Pontosan így fogalmazott: „A tanárok ugyanúgy megkapják az oltást, mint minden más magyar állampolgár, az életkoruk és egészségügyi állapotuknak megfelelően.”

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: MTI | Balázs Attila)