Megállapodtak az ellenzék közös listájáról

Kitalálja, melyik ellenzéki párt kapja a legtöbb helyet?

2022. február 24., 15:53

Szerző:

Szerdán végre megállapodtak az ellenzéki pártok a listáról. Az ATV értesülése szerint a lista első 45 helye a következőképpen oszlik meg:

  • 14 – DK
  • 12 – Jobbik
  • 8 – Momentum
  • 8 – MSZP-Párbeszéd
  • 3 – LMP

Roma politikust indít Márki-Zay Péter kérése alapján a saját befutó helyein a Jobbik, a Momentum és a Párbeszéd. A DK pedig vállalta, hogy ha az LMP a 2 várható helyett csak 1 egyéni győzelmet arat, akkor kompenzálja az LMP-t saját befutó helyeinek egyikével, hogy az LMP frakciót alakíthasson.

Elfogadta MSZP és a Párbeszéd, hogy összesen 8 helyük lesz az első 45-ből, cserében megkapták a lista 46. és 47. helyét, és a teljes lista további részében is kapnak még helyeket. A parlamenti bizottságok tekintetében elsőként az MSZP, majd a Momentum, DK, majd Jobbik választ elnöki helyeket.

(Fekete-Győr András, Jakab Péter, Márki-Zay Péter, Karácsony Gergely és Dobrev Klára az Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott közös ellenzéki megemlékezésen, az Andrássy út–Dózsa György út sarkán. Budapest, 2021. október 23. Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.