Még szezon előtt emelik a belépők árát a fürdők

Feloldották az áremelési moratóriumot, ezért sok helyen már most árat emelnek, de vélhetően a legtöbb fürdő így tesz majd.

2022. június 2., 06:45

Szerző:

Egy korábbi kormányrendelet értelmében az önkormányzatok, valamint az önkormányzati többségi tulajdonban lévő társaságok 2022. június 30-ig nem emelhettek volna jegyárakat a strandokon, de a múlt héten idő előtt feloldották az áremelési moratóriumot a fürdőkre vonatkozóan, a Termal Online cikke alapján a 24.hu.

Mint írják: sok helyen már előre készültek a júliusi áremelésre, egyes helyeken ezért előre is hozzák az áremelést.

A Budapesti Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-nél június elsején rögtön meg is lépték a változtatást. A Széchenyi és a nyár végéig nyitva tartó Gellért Gyógyfürdő esetében a szekrényes napi belépő ára hétköznap 5900 forintról 7100 forintra, hétvégén 6200 forintról 7600 forintra nő.

A Rudas Gyógyfürdő minden zónás belépőjegye hétköznapokon 5500-ról 6500 forintra, hétvégén 6900-ról 8500 forintra drágul. Ennél kisebb áremelkedés lesz a Dandár Gyógyfürdőben, ahol a beltéri medencék látogatását biztosító termál belépő ára hétköznapokon 2200-ról 2400 forintra, hétvégén 2300-ról 2500 forintra nő.

Áremelésre vidéken is számítani kell, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő esetében ez meg is történt. A normál időszakra érvényes felnőtt belépő ára itt 4200 forintról 4990 forintra emelkedik, a kiemelt időszaki ár pedig 5990 forintra nő. De a Gyulai Várfürdőben is emelnek már június 4-én.

A lap ugyanakkor hozzáteszi, vélhetően sokáig egyik fürdőkomplexum sem tart majd ki a régi árak mellett, a megemelkedett költséget miatt ugyanis kénytelenek lesznek változtatni az árszabáson.

(Kiemelt kép: Vendégek a termálmedencében az Aquarius Élményfürdőben Nyíregyházán 2022. január 1-jén. MTI/Balázs Attila)

15:59

Súlyos, háromezer embert érintő vízhiány van Solymáron, mintegy ezer háztartásban a nap nagy részében egyáltalán nem folyik a csapból a víz – közölte Menczer Tamás, Pest megye 2. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője csütörtökön, a Pest megyei településen tartott sajtótájékoztatón.

15:53

Egy újabb belga csokoládégyár üzemében azonosították azt a bélfertőzést okozó baktériumot, amely néhány hónappal korábban az olasz Ferrero csokoládégyár belgiumi telephelyén okozott szalmonellafertőzést, és ezzel több mint 300 megbetegedést Európa szerte – írta a The BrusselsTimes hírportál csütörtökön.

15:08

Az orosz-ukrán háború kitörése után pár hónappal Svédország és Finnország egyszerre adta be csatlakozási kérelmét a NATO-hoz. Az út a tényleges csatlakozáshoz viszont nem olyan egyszerű, mint azt sejteni lehetett, mert Törökország több indokkal is akadályozza a folyamat gyors lezárását. Dag Harteliust, Svédország budapesti nagykövetét kérdeztük többek között a svéd–török viszonyról, Svédország NATO-hoz való csatlakozásáról és az orosz–ukrán háborúról.