Mávinform: Újraindul a nemzetközi közlekedés a Budapest-Hegyeshalom vasútvonalon

Fokozatosan újraindul a nemzetközi vonatközlekedés Biatorbágy és Herceghalom között a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon hétfő este – tájékoztatta a Mávinform az MTI.

2022. július 11., 19:52

Szerző:

Erre azt követően kerül sor, hogy vasárnap hajnalban összeütközött két tehervonat Biatorbágy és Herceghalom között és a balesetben több kocsi is kisiklott.

Mint írják: a balesetben kisiklott teherkocsikat visszaemelték, az egyik pályatestet helyreállították és átadták a vonatforgalom számára.

Ennek eredményeként hétfő este újraindulhat egyelőre csak egy vágányon, sebesség- és menetrendi korlátozásokkal a nemzetközi vonatközlekedés.

A másik pálya helyreállítása és a forgalomnak való visszaadása kedd reggel várható - tették hozzá.

A Keleti pályaudvarról Bécsen át Münchenbe 20:40-kor induló Kálmán Imre vonat lesz az első teljes útvonalon közlekedő nemzetközi szerelvény - tartalmazza a közlemény.

(Kiemelt kép: Mávinform Facebook-oldala)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.