Új vetélytársat kapott a MÁV, egyből fontos lett a szolgáltatásaik fejelsztése

2019. augusztus 9., 14:14

Szerző:

Csütörtökön jelentette be a RegioJet cseh magánvasúti cég, hogy a Budapest-Bécs-Prága vonalon saját szerelvényeket indít, sárga vonataikon pedig ingyenes (cseh és szlovák) napilapok, multimédiás rendszer, ételek és italok is elérhetőek lesznek.

Az új vetélytársról az Azonnali megkérdezte a MÁV kommunikációs igazgatóját, Loppert Dánielt, aki azt mondta, a MÁV örül a versenynek. Mivel tagadhatatlan a magyar vasút alacsonyabb szolgáltatási színvonala, a MÁV az ütemezett járműbeszerzések mellett erre is nagyobb gondot tervez fordítani – derült ki a nyilatkozatából.

Elsősorban az étkezőkocsik ismételt elterjesztésében gondolkodnak, amelyek 2012-es megszüntetésük után újra üzemelnek, igaz, csak a Balaton Expressz járatain.

 

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.