A MÁV 2010 óta fejlődési pályán van – árulta el a helyettes államtitkár a vasutasok eskütételén

2019. július 12., 16:04

Szerző:

A MÁV Zrt. Baross Gábor Oktatási Központ 248 végzős hallgatója tett esküt pénteken a 69. Vasutas napon a Vasúttörténeti Parkban.

Tóth Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedésért felelős helyettes államtitkára az ünnepélyes tisztavatón a vasutas tiszteket köszöntve hangsúlyozta, a magyar vasútnak van jövője, az ágazat képes erősíteni helyét a közösségi közlekedésben, áruszállításban, és visszaszerezheti a közmegbecsülését. 

A MÁV 2010 óta fejlődési pályán van, a végrehajtott fejlesztések bizonyítják, hogy a vállalatcsoport jó úton jár,

az előrelépéshez szükség van az elődöktől kapott értékekre, ezek jelentik a szilárd alapot, amelyre lehet építeni - tette hozzá.

Fejlődési pálya

Legyenek büszkék az örökségre, amelyet az elmúlt korok vasutasaitól kaptak, és ápolják tovább a közös hagyományokat – javasolta a helyettes államtitkár.

Történt mindez két nappal azután, hogy a MÁV kikapcsoltatta a vasutasokkal a saját pénzükön vett mobilklímákat, miután egy lap megírta, hogy a dolgozók nem akartak puhára főni a felforrósodott bakterházakban.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.