Második világháborús légibombát találtak Csepelen

A hatástalanítás idejére a területet százméteres körzetben kiürítették.

2023. május 18., 14:11

Szerző:

Sikeresen hatástalanították a Csepelen talált száz kilogrammos, második világháborús szovjet légibombát a Magyar Honvédség tűzszerészei csütörtökön.

 A Magyar Honvédség tűzszerész ezrede az MTI-t arról tájékoztatta, hogy sikeresen eltávolították az élesített orrgyújtó szerkezetet, és azt a helyszínen meg is semmisítették. A hatástalanított bombatestet a központi gyűjtőhelyre szállították, ahol később megsemmisítik.

A rendőrség a hatástalanítás idejére elrendelt lezárást feloldotta.

A száz kilogrammos szovjet légibomba a főváros XXI. kerületében, a Fácánhegyi úton egy zárt építési területen került elő. A hatástalanítás idejére a rendőrség a területet százméteres körzetben kiürítette.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/Vajda János)

Nemzetközi partnerei kemény bírálatot fogalmaztak meg a magyar miniszterelnökkel szemben, mivel nyugati szövetségesei szerint Orbán Viktor magyar kormányfő a „békemisszióját”  összemosta az épp betöltött soros elnökséggel. Ennek egyik bizonyítékául azt hozták fel, hogy Orbán a közösségi médiában az elnökségi logót is használta a „békemissziós" fotókon. Ennek azonban vége, az EU soros elnökségi logója már nem szerepel Donald Trump korábbi amerikai elnökkel folytatott találkozóról pénteken megosztott fényképeken.

Korábban bejelentették, hogy eltűnt, majd egész éjszaka keresték azt a férfit, akinek a holttestét végül hajnalban sikerült kiemelniük a kutatócsapatoknak a Balaton vizéből.