Márki-Zay Pétert nem lepné meg, ha Soros köre is támogatná az ellenzéket

Egy videóbeszélgetésből az is kiderült, hogy Márki-Zay EP-képviselő lenne, ha nem választanák újra polgármesternek Hódmezővásárhelyen. 

2023. június 26., 19:33

Szerző:

Szombaton Budapesten jelentette be Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, a 2022-es országgyűlési választások közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltje, hogy a bíróság bejegyezte pártját, a Mindenki Magyarországa Néppártot (MMNP).

A gulyasagyumedia.hu a sajtótájékoztató után kért és kapott videóinterjút Márki-Zay Pétertől. Ebben ismét szóba került a tavalyi választásokra az Egyesült Államokból érkezett támogatások ügye és az is, hogy Márki-Zay EP-képviselő lenne, ha nem választják újra polgármesternek Hódmezővásárhelyen.

A beszélgetésben elhangzik többek között, hogy Márki-Zay szerint Polt Péter akadályozta eddig a pártalapítási tervét, de ezek után már az uniós képviselőséget sem utasítaná vissza a polgármester. Hozzátette: az Európai Néppárthoz tervezne csatlakozni, a Fidesz pedig ennek nem tud keresztbetenni, mivel nem zsarolható semmivel – közölte.

 

A volt miniszterelnökjelölt elárulta még, vásárhelyi esélyeiben biztos, két ellenzéki párttal kapcsolatban már úgy értesült, hogy nem indítanak ellene polgármester-jelöltet. Úgy véli, hogy a DK sem fogja gátolni az indulása esélyeit.

A külföldi kampánypénzek ügyében annyit közölt, hogy egy éve kaptak utoljára támogatást külföldről, Korányi Dávidék szervezetétől, az Action for Democracy-től.

„Mi a kampány ideje alatt sem tudtuk, hogy ez a közösség másokat is támogat, amint arról sem tudtunk, hogy más ellenzéki szervezetek kaptak-e támogatást külföldről” – mondta Márki-Zay.

Nem gondolja, hogy bármi törvénytelenség történt volna, hiszen az ellenkezőjét még „a magyar titkosszolgálatoknak sem sikerült cáfolnia”.  

Az viszont nem lepné meg, ha „például a Soros Györgyhöz köthető személyek is lehettek volna ebben” – mondta Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Néppárt vezetője.

(Kiemelt kép: Gulyás Balázs Facebook-oldal)

 

 

 

Gyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt és az Ökumenikus Segélyszervezet az árvíz elleni védekezés támogatására, így is hozzá lehet járulni az árvízvédelemhez.