Márki-Zay Péter nem érti, miért nem indulhatnak közösen Karácsony Gergellyel

A közös indulás csak a pártok nagyvonalúságán múlt volna a hódmezővásárhelyi polgármester szerint.

2021. október 5., 19:50

Szerző:

Márki-Zay Pétert kérdezte arról az ATV, hogy mit gondol az OEVB döntéséről, mely szerint nem lehet a neve Karácsony Gergelyé mellett az ellenzéki előválasztás második fordulójának szavazólapján.  

Az Országos Előválasztási Bizottság nem járult hozzá, hogy Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter neve egymás mellett szerepeljen a szavazólapon. A két politikus még hétfőn jelentette be, hogy ily módon kívánnak közösen indulni a miniszterelnök-jelölti verseny második fordulójában. 

A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje azt mondta az ATV-nek, hogy a Jobbik–DK koalíció hiúsította meg a Karácsonnyal közös elképzelésüket. Úgy fogalmazott: a pártok lehettek volna nagyvonalúbbak is. Véleménye szerint nincs érvényben olyan jogszabály, amely megtiltaná, hogy a nevük egymás mellé kerüljön a szavazólapon. 

(Kiemelt kép: Márki-Zay Péter villamosmérnök, közgazdász, marketingszakember, politikus és történész, 2018 óta Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke interjút ad 2021. július 14-én. Fotó: Dimény András / 168.hu)

 

 

Magyarország gázellátása biztosított és az lesz a téli hónapok alatt is - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Savkat Mirzijojevet, Üzbegisztán köztársasági elnökét, közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden.