Márki-Zay vesztett - elengedte mestertervét

Bízik még a pártok gesztusában, de elengedte a tervét.

2022. január 5., 09:25

Szerző:

Az ellenzéki pártok közös miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter a Telexnek megerősítette: habár még mindig reménykedik, hogy a hat szövetséges párt meggondolja magát, de inkább elengedi a hetedik, saját jobbközép, konzervatív frakciójára vonatkozó igényét, és lezárja az ezt övező vitát. A miniszterelnök-jelölt már tegnap este is utalt erre az ATV stúdiójában, azonban tételesen nem jelentette ki, hogy felhagyna tervével. Egészen idáig.

A portálnak nyilatkozva a hódmezővásárhelyi polgármester elmondta, továbbra is kitart amellett, hogy a magyar romák és más társadalmi csoportok, így az ellenzéki pártokkal eddig azonosulni nem tudó konzervatívok képviseletéhez szükséges lenne ez a gesztus. A jelölt azonban szeretne túllendülni az elmúlt napokban tapasztalható belső konfliktusokon. A jelölt az egyre fokozódó üzengetéseket is ennek a kérdésnek tudta be. 

Ahogyan arról kedden beszámoltunk, Márki-Zay Péter újévi beszéde sokaknál kiverte a biztosítékot, a Kutyapárt elnöke mellett Jakab Péter, a Jobbik elnöke is lesújtóan nyilatkozott az ellenzéki jelölt szavait illetően.

(Kiemelt kép: Dimény András / 168.hu)