Jakab Péter is beszólt Márki-Zay újévi köszöntőjére

„A halál nem válogat pártszimpátia alapján, és úgy tűnik, hogy a hülyeség sem” – kommentálta a közös miniszterelnök-jelölt kijelentését a Jobbik elnöke. 

2022. január 4., 11:20

Szerző:

Márki-Zay Péter, az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltjének újévi beszédének egyik legnagyobb port kavart részlete volt, amikor arról beszélt, hogy „nem támogatják a Fideszt most többen, mint 2018-ban, sőt, a Fidesz-szavazó nyugdíjasokat megtizedelte a koronavírus”. 

„Már fél napja 2022 van, kellett is gyorsan egy parasztság” – így reagált az ellenzék jelöltjének kijelentésére a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke, Kovács Gergely korábban. Most pedig az összefogáson belüli Jobbik elnöke, Jakab Péter is kritizálta a hódmezővásárhelyi polgármestert.

Az előválasztás első fordulójában még Márki-Zay versenytársaként induló Jakab az Alfahírnek adott interjújában úgy fogalmazott, egészen abszurd a felvetés, hogy a COVID áldozatai között milyen arányban vannak fideszes vagy ellenzéki szavazók. „Politikusként két dolog érdekelhet: hogy a gyászolók minél hamarabb megnyugvást találjanak, és hogy a kormány elhibázott járványkezelése ne szedjen több áldozatot”, mondta a jobboldali párt elnöke, majd kijelentette:

„A halál nem válogat pártszimpátia alapján, és úgy tűnik, hogy a hülyeség sem.”

Jakab szerint a miniszterelnök-jelölt kijelentése összeegyeztethetetlen a keresztény értékekkel, és az emberséggel is, és ő sosem mondott volna hasonlót. A pártelnök arra nem tudott választ adni, hogy pontosan milyen stratégia mentén nyilatkozik Márki-Zay, csupán annyi derült ki, hogy egy kommunikációs stáb segíti az egységes kommunikációt.

(Kiemelt kép: Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, a miniszterelnök-jelölti vitán az RTL Klub stúdiójába 2021. szeptember 24-én, Budapesten Fotó: Dimény András / 168.hu)

 

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.