Márki-Zay antiszemitákkal egységben

Belátás vagy politikai érdek az antiszemitizmus megtagadása?

2022. március 25., 12:14

Szerző:

Az egyesült ellenzék több, jobbikos politikusáról is előkerült hang-, illetve videófelvétel, amint rasszista, antiszemita megjegyzéseket, gesztusokat tesznek. Z. Kárpát Dániel náci karlendítéséről Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje mindössze annyit mondott: kíváncsi lenne, miért mosolygott karlendítés közben a jobbikos.

A miniszterelnök-jelölt több korábbi beszédében is elmondta: arra kéri zsidó honfitársait, hogy az ilyen megnyilvánulások ellenére is támogassák őt és az összefogást - amelynek tagjai az inkriminált jobbikosok is.

Ezzel kapcsolatban az alábbi kérdésekkel fordultunk Márki-Zay Péterhez:

  • Meg van arról győződve, hogy ezek a politikusok megbánták korábbi, rasszista, antiszemita megnyilvánulásaikat, kellő mértékben mértéke ezekért elnézést és személyiségük részévé vált a keresztényi szeretet és elfogadás?
  • Nem életszerűbb azt feltételezni, hogy a politikai széljárás változását felismerve, az érintett politikusok egyszerűen nem tartják most épp kifizetődőnek, hogy rasszista, antiszemita meggyőződésüknek hangot adjanak?
  • Bármiféle politikai berendezkedés leváltása vagy hatalomba segítése érhet annyit, hogy szemet hunyunk rasszista, antiszemita kijelentések és az ezek mögött lévő meggyőződés felett?
  • Rasszistának, antiszemitának tartja a jelenleg regnáló hatalmi elitet? Amennyiben igen, tudna példát mondani erre?
  • Valóban elvárható zsidó honfitársainktól, hogy egy feltételezett “nagyobb jó” érdekében az őket megalázó, ellenük gyűlöletet szító politikusokat támogassanak?

Amint válaszokat kapunk, azokat azonnal közöljük.

(Kiemelt kép forrása: videó)

 

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.