188 milliárdra növelte árbevételét Orbán Viktor kötélbarátjának cége egyetlen év alatt

2020. június 2., 17:04

Szerző:

A magát egy ízben Orbán Viktor kötélbarátjaként bemutató Garancsi István cége, a Market Zrt. 36 százalékkal növelte tovább az árbevételét tavaly: a 2018-as 138 milliárd forint után

2019-ben 188 milliárd csorgott be a cég kasszájába. 

– írja az Mfor.

Ennek azonban töredéke maradt meg a végén tiszta nyereségként, amia nagy projektekbe bevont alvállalkozók számával magyarázható.  Az anyagjellegű ráfordítások mellett rengeteg a cégnél a személyi jellegű ráfordítás is. A korábbi 5,3 milliárd forint után 7,1 milliárdot számoltak el a látszámbővítés és a fizetésemelés miatt.

A 188 milliárdos bevételből így a fizetendő adók levonása után

7,1 milliárdos tiszta nyereség maradt meg, melyből 5,3 milliárd forint osztalékot vettek ki a tulajdonosok, Garancsi István és Scheer Sándor.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.