Már a francia kormány is aggódva figyeli, mi történik a magyar gyerekvédős népszavazás címén

Az illetékes államtitkár szerint a pedofília és az LMBTQ emberek összemosása káros és problematikus.   

2021. július 23., 16:52

Szerző:

Franciaország aggódik a magyar pedofiltörvényről kiírt népszavazás kapcsán a témák összemosása és „hangszerelése" miatt – jelentette ki Clément Beaune, az európai uniós ügyekért felelős francia államtitkár. A politikus arra utalt, hogy a júniusban elfogadott magyar „gyermekvédelmi" törvény módosításai hátrányosan érintik az LMBTQ közösség tagjait. 

„Aggódom a június közepén elfogadott magyar törvényt miatt, amelyről népszavazás lesz, amely viszont nem egészen erről a törvényről szól" – mondta a politikus a szlovéniai Brdo várában uniós kollégáival folytatott informális találkozóra érkezve. Úgy vélekedett, hogy az uniós partnerek által is bírált törvényről szóló népszavazás „hangszerelése" és a dolgok összemosása „káros és problematikus az Európai Unión belül". Az államtitkár szerint a törvénymódosítás és a népszavazás is összemossa a pedofíliát a homoszexualitással.  

Az elfogadott magyar törvénymódosítás homofób passzusokat is tartalmaz, emiatt pedig az ellenzék (kivéve a Jobbikot, amely megszavazta a Fidesz módosításait), civil szervezetek és az unió parlamentje is össztűz alá vette Orbán Viktor kormányát. Az Európai Bizottság pedig kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen a homoszexuálisokat is érintő pedofilellenes törvény, illetve az LMBTQ-mesekönyvek kötelező megjelölése miatt.

 

(Kiemelt kép: Secretary of State in charge of European Affairs to the Minister of Europe and Foreign Affairs of France, Clement Beaune poses during a photo session on april 01, 2021 in Paris. Photo by Bruno Coutier / Bruno Coutier / Bruno Coutier via AFP)

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.