Magyarországra jön az Európai Parlament Pegasus-bizottsága

Magyarországra jön az Európai Parlament Pegasus-bizottsága február 21-22-én.

2023. január 9., 19:28

Szerző:

Február 21-22-én Magyarországra érkezik az EP Pegasus Bizottsága – közölte Rónai Sándor, a DK EP képviselője. Rónai mellett a bizottság tagja még Schaller-Baross Ernő és Donáth Anna is.

Rónai posztjában arról írt, hogy a Pegasus-bizottság hétfőn látott neki újra munkához. Ennek részeként döntöttek erről a bizottság február végén ellátogat Magyarországra, és kérdéseket tesznek fel Varga Juditnak, hogy alaposan megvizsgálják a lehallgatási botrány magyar szálát.

„Elengedhetetlen, hogy megismerjük az ügy minden apró részletét, csak így tudunk majd hatékony szabályokat alkotni. Ugyanis nemcsak az a dolgunk, hogy megnevezzük a felelősöket, hanem hogy megvédjük az uniós állampolgárokat, köztük a magyarokat attól, hogy saját kormányuk kémkedjen utánuk” – írta Rónai. 

(Kiemelt kép: Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció (DK) képviselője az Európai Parlament strasbourgi épületében 2019. július 16-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.