Magyar szuperbankot akarhatnak létrehozni, Rogán Antal bizalmi embere már be is indult

2018. február 12., 15:22

Szerző:

Megjelent a Budapest Banknál Rogán Antal kabinetminiszter bizalmi embere, Puskás András, aki egy újonnan létrehozott vezérigazgató-helyettesi posztot foglalja el – írja a 24.hu. A portál úgy tudja, hogy a férfi bejár dolgozni, annak ellenére, hogy se a cégnyilvántartásban se a bank honlapján nincs feltüntetve.

A korábbi V. kerületi alpolgármester, aki később az Eximbank alkalmazásában volt, mostani, új pozícióját a pénzintézet kommunikációs osztálya is megerősítette a 24.hu-nak. De nem Puskás az egyetlen új felső vezető a 2015-ben államosított Budapest Banknál, amelynek a vezetésében a portál információja szerint a Fidesz ifjúsági tagozata, a Fidelitas gazdasági kabinetjének a volt vezetője, Beck Zoltán is szerepet kap.

Puskás András még alpolgármesterként
Fotó: Youtube

Puskás és Beck feltűnése a 24.hu szerint azt sugallja, hogy az Orbán-kormány egy hatalmas magyar bank létrehozásán dolgozik. A pénzintézetet a Mészáros Lőrinc- és Matolcsy György-közelbe sodródott MKB-val és a takarékszövetkezetekkel gyúrhatják össze. Az államnak idén el kell adnia a három éve óriási összegért, 200 milliárd forintért megvásárolt Budapest Bankot, az pedig kevéssé valószínű, hogy a pénzintézetet egyszerűen csak eladják egy piaci versenytársnak. 

A 24.hu szerint már egy ideje ismert volt Puskás érkezése, ám az Eximbank vezérigazgatójának, Urbán Zoltánnak hirtelen bekövetkezett halála miatt addig nem távozott, amíg nem találták meg az utódját. Ez február 1-jére megoldódott, Dancsó József, a Magyar Államkincstár volt vezetője (volt fideszes képviselő, Orosháza korábbi polgármestere) vette át Puskás helyét.

A 24.hu forrása szerint egy darabig nyugalom volt a Budapest Banknál, de „az utóbbi időben felgyorsult az erózió, többen is elhagyták a bankot, ezért új embereket kell hozni ”. Nem egyszer a pozíciók duplikálása történt, azért, hogy ha elmenne a feladatot eddig ellátó vezető, akkor nyomban át lehessen venni a stafétabotot tőle.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.