Magyar Péter: jogerős a TISZA Párt regisztrációja

Magyar Péter a Facebook-oldalán jelentette be a hírt: jogerős a TISZA Párt regisztrációja a június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választásra.

2024. április 15., 13:37

Szerző:

Jogerős lett a TISZA Párt regisztrációja a június 9-i választásokra, a tavaszt és a változást nem lehet megállítani – írja Magyar Péter egy Facebook-posztban.

Magyar Péter arra kéri a külföldön élő magyarok százezreit, hogy regisztráljanak a választásra és szánjanak egy kis időt és energiát a hazájukra június 9-én. Mint írja, a választás eredménye sorsdöntő lesz. A külföldön élő magyarok számára komplex hazaváró programot hirdetünk hamarosan – folytatja.

Magyar Péter azzal folytatja a bejegyzését, hogy akinek van bejelentett magyarországi lakcíme is, kérheti a kijelölt külképviseleti névjegyzékbe vételét, amennyiben szavazatát a külföldi magyar nagykövetségek, konzulátusok valamelyikén kívánja leadni. Azok is szavazhatnak -teszi hozzá, akinek sem magyarországi, sem más uniós tagállamban nincs lakcíme (tehát például az Egyesült Királyságban élők magyarországi lakcím nélkül is szavazhatnak).

Mint írja, amennyiben valaki rendelkezik magyarországi lakcímmel, a tartózkodási helye szerinti ország nagykövetségének vagy konzulátusának névjegyzékébe kérheti felvételét 2024. május 31-én 16 óráig. Amennyiben lakóhelye olyan országban van, amely nem EU-tagállam, és nincs magyarországi lakcíme, 2024. május 15-én 16 óráig kérheti felvételét a névjegyzékbe.

Mint ahogy azt korábban megírtuk, Magyar Péter a Tisztelet és Szabadság Párttal indul a 2024. június 9-i európai parlamenti és az önkormányzati választáson. Az egri székhelyű Tisza Párt EP-listáját Magyar Péter vezet. Újdonságnak számít a magyar politikában, hogy európai parlamenti képviselőjelöltek jelentkezését várja az idő rövidsége miatt. Az európai parlamenti képviselői helyekre április 10. éjfélig lehetett jelentkezni, ez a határidő már le is járt.

Magyar Péter a jelentkezési határidő lejárta után azt írta a Facebook-oldalán, hogy az európai parlamenti képviselői pályázatukra kevesebb, mint két nap alatt 538 pályázat érkezett. Legkésőbb április 16-án a nyílt szavazást indítanak, amelyen keresztül bárki beleszólhat a TISZA Párt európai parlamenti listájának összeállításába.

Magyar Péternek a június 9-i EP-választás előtt már nem volt ideje új pártot alapítania, mert csak azokat a pártokat veheti jelölőszervezetként nyilvántartásba a választási bizottság, amelyeket már a választás március 12-i kitűzése előtt jogerősen bejegyzett a bíróság.

(Kép forrása: Magyar Péter Facebook-oldala)

 

 

21:17

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

18:28

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

16:47

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

2024. április 29., 13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.