Magyar ember magyar zsömlét egyen!
Magyar pékség védjegy bevezetésén dolgozik a Magyar Pékszövetség, a kezdeményezés célja, hogy segítse a vásárlókat eligazodni az egyre szélesebb kínálatban – mondta Septe József, a szervezet elnöke. A védjegy bevezetésével nem titkolt módon a külföldi, többségében albán vállalkozók kezében lévő pékségek versenyelőnyét szeretnék letörni.
Ha védjeggyel ellátott boltot választ valaki, akkor biztos lehet abban, hogy az ott található termékek magyar alapanyagokból, magyar munkaerőnek köszönhetően, legális és ellenőrzött körülmények között készültek – mondta Septe József.
Elmondta, a magyar pékek tapasztalatai szerint ugyanis a külföldi, jellemzően albán pékségekben sokszor előfordul, hogy nem legális körülmények között, feketén foglalkoztatott munkások sütik a kenyeret, az alapanyagok és a felhasznált adalékok pedig nem minden esetben felelnek meg a Magyar Élelmiszerkönyv előírásainak.
Septe József szerint a védjegy bevezetésével az egyenlő feltételeket szeretnék megteremteni a piacon, nagyon örülnénk, ha ezzel az eszközzel is a tisztulás irányába mozdulna el az ágazat.