Ma sem maradunk szárazon

Kedden sem szabad otthon hagyni az esernyőt, esőkabátot. Az ország nagy részében javarészt borult lesz az ég, és bár egy rövid időre néhol feloszlik a felhőzet, érkezik az új csapadékzóna, ismét beborul. A hegyekben havas eső, havazás, az ország nagy részében eső várható. A hőmérséklet továbbra is kora tavaszi időt idéz.

2023. január 17., 06:15

Szerző:

Bár a hegyekben már téli ruhát öltött a táj, az ország nagy részén ma is borult lesz az ég, és még ha átmenetileg nagyobb területen is csökkenhet a felhőzet, ahogy a csapadékzóna északkelet felé helyeződik át, majd a déli órákban elhagyja hazánkat, délnyugat felől már érkezik is a következő csapadékzóna. Esni fog tehát, igaz, az Észak-Dunántúl és az Északi-középhegység magasabb részein havas eső, havazás is lehet. A délies szél átmenetileg keletire fordul, a Dél-Alföldön és a Tiszántúlon erős, este helyenként viharos lökések kísérik. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 13 fok között alakul. Késő este 2, 12 fok valószínű.

Kedd este többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, felszakadozások inkább hajnalban lehetnek a felhőzetben. Többfelé várható eső, zápor, a Dél-Alföldön helyenként zivatar is kialakulhat. A déli, délnyugati szél többfelé megerősödik, a Dél-Alföldön viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 9 fok között alakul.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock.com)

 

Megszűnik november 4-től a Keszthelyi Kórház szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg osztálya, ugyanakkor a szülészet-nőgyógyászati járóbeteg ellátás, a terhesgondozás és a nőgyógyászati szakellátás változatlanul elérhető lesz.