Ma még marad a napsütés

A hideg, száraz levegő helyére melegebb, nedvesebb légtömegek érkeznek, ezért lassan, de biztosan ködös-felhősre fordul az időjárás hazánkban. 

2023. február 14., 08:14

Szerző:

A változóan felhős ég mellett a legtöbb helyen több órára kisüt a nap, ugyanakkor kisebb körzetekben tartósabban is erősen felhős idő lesz a jellemző. Délután észak felől határozottan csökken a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, a Zemplén és a Bakony térségében meg is erősödik – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése

A hőmérséklet délután 5, 11, késő este -4, +6 fok között valószínű.

A múlt heti hideg, száraz, sarkvidéki eredetű légtömeg helyett jelenleg enyhébb és nedvesebb levegő tölti ki hazánk térségét. Emiatt kedden a napsütést időszakosan felhők zavarják majd, de számottevő csapadék nem várható.

Szerdán már többfelé indulhat párásan, ködösen a nap, ami néhol csak nehezen oszlik majd fel – írja az Időkép középtávú előrejelzése. Napközben azonban túlnyomóan napos időre számíthatunk, keleten lehetnek felhősebb körzetek. Számottevő csapadék ezen a napon sem várható, legfeljebb reggelente néhol kisebb ködszitálás fordulhat elő. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalban -4, 0, napközben 5-10 fokra készülhetünk.

(Kiemelt képünk illusztráció. Téli napsütés Bajorországban. Fotó: Fénykép: Karl-Josef Hildenbrand/DPA/AFP)

 

2023. március 25., 13:38

A Buda környéki régióban a meglévő közlekedési lehetőségek fejlesztése és az újak teremtése is fontos – jelentette ki Menczer Tamás, a térség fideszes országgyűlési képviselője szombaton Budakeszin, a dél-budai agglomerációs elektromos autóbuszok beszerzése és a töltőinfrastruktúra kiépítésének lezárása alkalmából tartott sajtótájékoztatón.