Lukácsi Katalin: az ELLE címlapja összeegyeztethető a kereszténységgel

Megkérdeztük a volt KDNP-és politikust, hogy miért tartotta szükségesnek egy templomban elolvasni az ELLE magazint.

2021. augusztus 18., 16:52

Szerző:

Lukácsi Katalin a Facebookon közzétett posztjában az ELLE magazin legfrissebb számával láthatjuk egy templomban. A médiatörténeti szempontból is jelentős címlapon először láthatunk azonos nemű párokat. Megkérdeztük a politikust, miért tartotta fontosnak, hogy a friss ELLE-t olvasgassa egy templomban. Lukácsi Katalin a 168-nak azt mondta, hogy kötelességének érezte, hogy az ELLE magazint egy keresztény templomban lapozgassa. A politikus szerint az ELLE magazin LMBTQ-val kapcsolatos üzenete teljes mértékben összeegyeztethető a kereszténység szellemiségével.

Kérdésünkre, hogy nem fogja-e a posztja érzékenyen érinteni a keresztény embereket, azt felelte: nem tart attól, hogy a kép, amit megosztott a vallásos emberek érzékenységét sérteni fogja, ahogy attól sem tart Lukácsi Katalin, hogy indulatokat fog szítani a keresztények körében posztja. Hozzátette: nem is akar megfelelni a keresztény embereknek. Úgy fogalmazott, saját hitéhez akar hű maradni.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom alelnöke azt mondta a 168-nak, hogy az ELLE-ben csodálatos vallomásokat olvashatott a szerelemről. Véleménye szerint posztjának lényegi üzenete a pedofilellenes törvénnyel szembeni kiállás. Lukácsi Katalin szerint a katekézis nem tesz különbséget heteroszexuális vagy homoszexuális emberek között. Hozzátette, hogy egyetlen kitétel van az egyház tanítása szerint, hogy a homoszexualitást nem szabad megélni. Lukácsi Katalin azt is elmondta lapunknak, hogy a pedofilellenes -törvény egyértelműen uszít az LMBTQ közösséggel szemben.

Lapunk azt is megkérdezte Lukácsi Katalintól, hogy nem tart-e attól, hogy mostani posztja ugyanolyan indulatokat fog majd szítani, mint amikor félmeztelenül emlékezett meg a holokauszt áldozatairól. A politikus azt mondta lehetséges, de a véleménye szerint nem fog ugyanakkora felháborodást okozni. Hozzátette, hogy a maga részéről nem szereti az öncélú botrányokat. A 168-nak kiemelte, hogy posztjának mély üzenete fontosabb az érzékenységnél. 

(Kiemelt kép: Lukácsi Katalin hivatalos Facebook oldala) 

Tegnap 21:43

Magyarország gázellátása biztosított és az lesz a téli hónapok alatt is - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Tegnap 17:43

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Savkat Mirzijojevet, Üzbegisztán köztársasági elnökét, közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden.