LMP: az autópályák kiszervezése a nemzetárulás minősített esete

Keresztes László Lóránt felszólította Pécs és Baranya megye fideszes képviselőit, hogy utasítsák el az autópályák koncesszióba adását. 

2021. július 1., 19:10

Szerző:

Veszélyesnek és érthetetlennek tartja az LMP frakcióvezetője az autópályák privatizálásának tervét, írja az MTI. A politikus elmondta: a kormány több ezer milliárd forintos közvagyon kiszervezésére készül, ráadásul a terveket titkosítja. Mindezzel megfosztja az országot attól, hogy a saját sorsát irányítsa. Ehelyett a kabinet – szerinte – több ezer milliárd forintnyi profitot „ajándékoz oda" olyan szereplőknek, akiket néhány hét alatt választ ki.  

Keresztes László Lóránt elmondása szerint, mivel a tervnek a Pécset és Baranyát kiszolgáló autópályák is részei, azt a térség összes kormánypárti képviselőjének egységesen kell elutasítania. A politikus arra szólította fel Hoppál Pétert, az egyik fideszes képviselőjét a térségnek, hogy „végre most álljon a helyiek mellé”, mert szerinte eddig csak azt bizonyította, hogy „bármikor képes elárulni a pécsieket, a baranyaiakat”. Az ellenzék költségvetési módosító javaslatainak leszavazásával Hoppál Péter 5 milliárd forinttól fosztotta meg a térséget, sérelmezte Keresztes László Lóránt, aki azt is felrótta a fideszes politikusnak, hogy hozzájárult a Pécsi Tudományegyetem alapítványba szervezéséhez, valamint a közműadó módosításához is.

Hozzátette: utóbbi évente több tízmilliós költségnövekményt jelent Pécs számára. Hoppál Péter azt is támogatta, hogy az állam kivonuljon a helyi tömegközlekedés finanszírozásából, és azt sem próbálja megakadályozni, hogy atomtemető épüljön Pécs szomszédságában, sorolta az LMP-és politikus az általa vitatott döntéseket.

(Kiemelt kép: Keresztes László Lóránt, a Lehet Más a Politika frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 14-én. Jobbra Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára. Fotó: Bruzák Noémi / MTI)