Letartóztatták a szexképeiről elhíresült gyömrői polgármestert

Adócsalási ügy miatt tartóztathatták le Gyenes Levente gyömrői polgármestert, aki korábban meztelen nők testéről fogyasztott, kábítószernek látszó anyaggal került be a hírekbe, mégis újraválasztották.

2022. szeptember 16., 06:38

Szerző:

A Magyar Nemzet információi szerint a NAV nyomozói a napokban őrizetbe vették, majd a bíróság csütörtökön le is tartóztatták a gyömrői polgármestert, Gyenes Leventét és társait. Úgy tudjuk, az ügyben bűnszervezetben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt van folyamatban eljárás.

A napokban hatósági személyek jelentek meg Gyömrő polgármesterének otthonánál – írja helyi forrására hivatkozva a lap, amely úgy tudja, hogy a politikusnál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói jártak. A Magyar Nemzet információi szerint öt társával együtt őrizetbe is vette a NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága Gyenes Leventét, Gyömrő ellenzéki polgármesterét, majd harminc napra nem jogerősen le is tartóztatta őket a Szombathelyi Járásbíróság.

Gyömrő hivatalos oldala megerősítette a lap értesüléseit és arról tájékoztatta a gyömrőieket, hogy „az ügy semmilyen módon nem kapcsolódik Gyenes Levente polgármesteri tevékenységéhez sem a mostani, sem a korábbi időszakot tekintve. Önkormányzatunk az ügyben semmilyen módon nem érintett, önkormányzatunknál hatósági vizsgálat, nyomozás nem zajlott”. 

Gyenes Leventéről 2014-ben jelentek meg képek a Blikkben, amelyeken fehér port szív fel egy meztelen nő testéről. 

Gyenest évekkel ezelőtt a Szegedi Ítélőtábla mondta ki bűnösnek folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntette és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétsége miatt, amiért kilenc hónap, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, helybenhagyva az elsőfokú ítéletet. Az úgynevezett „számlagyáras” perben Gyenes Levente a hetedrendű vádlott volt. A hatályos jogszabályok szerint a képviselő-testületnek méltatlansági eljárást kellett volna indítania polgármestere ellen, ezt nem megvárva Gyenes benyújtotta lemondását, de 2019-ben végül újraválasztották.

(Gyenes Levente gyömrői polgármester. Képernyőfotó. Forrás: SignalTV)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.