Lemondott a Fidesz választókerületi elnöke, aki fizetett volna a kutyapártosnak

A Fidesz közleménye szerint Budapest 15. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületének elnöke a párttagságát is megszüntette, és kilépett a Fideszből. Dr. Lévai István Zoltán akár 5 milliót is fizetett volna a kutyapártos képviselőnek, hogy a jövő évi önkormányzati választáson megosszák az ellenzéki szavazókat. 

2023. szeptember 19., 13:48

Szerző:

Lemondott választókerületi elnöki tisztségéről Dr. Lévai István Zoltán Budapest 15. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületének elnöke, Lévai a párttagságát is megszüntette, és kilépett a Fideszből – írja a Telex.  „Jövő héten szeretnénk kávézni a 22 másik kerület fideszes polgármesterjelöltjével is” – reagált a hírre a Magyar Kétfarkú Kutya Párt. Ahogy arról beszámoltunk Lévai István 5 millió forintot is fizetne a Magyar Kétfarkú Kutya Párt egyik politikusának, Aleva Mártának, ha elindulna a XVIII. kerületben a 2024-es önkormányzati választásokon, ezzel csökkentve a jelenlegi polgármester esélyeit. Az MKKP passzivistája azonban nem állt kötélnek, inkább a sajtóhoz fordult. 

A Telex azt írja, hogy a Fidesz szűkszavű közleményben közölte: „Dr. Lévai István Zoltán Budapest 15. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületének elnöke a mai napon a választókerületi elnöki tisztségéről lemondott, a Fidesz párttagságát pedig megszüntette”. Az nem derült ki a közleményből, hogy Lévai lemond-e a képviselői mandátumáról. A 2019-es önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP jelöltjeként nyert mandátumot. 

A Demokratikus Koalíció (DK) választ vár a Fidesztől arra, hogy hány helyen „fizették le, vagy próbálták lefizetni” ellenzéki pártok politikusait azért, hogy a jövő évi önkormányzati választáson „megtévesszék és megosszák” az ellenzéki szavazókat . Az eset miatt a Jobbik kerületi elnöke és önkormányzati képviselője a választás rendje elleni bűncselekmény, vesztegetés és befolyással üzérkedés miatt tett feljelentést, az LMP helyi szervezete pedig azonnali lemondásra szólította fel a fideszes önkormányzati képviselőt.

Az új választókerületi elnököt a Fidesz elnöke, Orbán Viktor nevezi majd ki.

(Kiemelt képünkön: Dr. Lévai István Zoltán fideszes képviselő. Fotó: Facebook oldala)