DK: hány helyen fizettek le, vagy próbáltak lefizetni ellenzéki politikusokat?

A Demokratikus Koalíció (DK) választ vár a Fidesztől arra, hogy hány helyen „fizették le, vagy próbálták lefizetni” ellenzéki pártok politikusait azért, hogy a jövő évi önkormányzati választáson „megtévesszék és megosszák” az ellenzéki szavazókat – mondta egy hétfői, online sajtótájékoztatón a DK szóvivője.

2023. szeptember 18., 14:55

Szerző:

Barkóczi Balázs úgy fogalmazott: választási csalás kísérletének gyanúját veti fel az a titkos hangfelvétel, amelyen egy fideszes politikus ötmillió forintot ajánlott fel a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) politikusának. Hozzátette, ha az MKKP-s politikus elindulna a XVIII. kerületben a polgármester-választáson, azzal veszélyeztetné Szaniszló Sándornak, a DK polgármesterének az újraválasztási esélyeit, mert megosztaná az ellenzéki szavazatokat.

A parlamenti képviselő kérdésként tette fel, hogy „honnan szerezték a megvesztegetési pénzt és mennyi pénzt szánnak választási csalásokra a 2024-es önkormányzati választásokon”? Barkóczi Balázs hozzátette, a Fidesz „azért készülhet választási csalásokra” az önkormányzati választáson, mert nagyon sok településen és budapesti kerületben szoros lesz a küzdelem. A DK szóvivője összegzésként kijelentette, ha bebizonyosodik, hogy a Fidesz választási csalásra készült Budapest XVIII. kerületében, azzal egyértelművé válik, hogy erre készül az egész országban a jövő évi önkormányzati választáson.

Ahogy arról beszámoltunk, Lévai István Zoltán, a Fidesz választókerületi elnöke 5 millió forintot is fizetne a Magyar Kétfarkú Kutya Párt egyik politikusának, Aleva Mártának, ha elindulna a XVIII. kerületben a 2024-es önkormányzati választásokon, ezzel csökkentve a jelenlegi polgármester esélyeit. Az MKKP passzivistája azonban nem állt kötélnek, inkább a sajtóhoz fordult. 

(Kiemelt képünkön: Barkóczi Balázs, a DK szóvivője. Fotó: Facebook oldala)