Lekevertek egyet Márki-Zay Péternek orosházi utcafórumán

Az esetet videóra is vették.

2022. február 4., 19:17

Szerző:

Állon vágta egy aggresszív néni Márki-Zay Pétert orosházi utcafórumán pénteken – szúrta ki a Szegeder. A politikus éppen a változást igénylő emberek számáról beszélt, amikor az idős hölgy azzal a kommenttel gurult a miniszterelnök jelölt elé, hogy:

„Mit akarsz itt, te?”

Márki-Zay az idős hölgy megszólalására csak annyit kommentált, hogy „kezit csókolom!” és felé tartotta a mikrofonját. A néni viszont mosdatlan nyelvezettel szólt vissza a miniszterelnök jelölthöz, majd arrébb ütötte a mikrofont. Az idős nő folytatta a sértegetést, panaszkodást, majd egy célzott jobbossal állba vágta a miniszterelnök-jelöltet.

Márki-Zay higgadt maradt, majd rámutatott, hogy most már tudja mindenki, miről szól a választás. „A gyűlölet és a szeretet között kell választani. Önért dolgozunk” – szólt a közönséghez és az előtte levő indulatos idős nénihez. Ezt követően a néni tova gurult, a fórum pedig folytatódott.

A fórumon történt eset 21:30-tól kezdődik.

Az Európai Bizottság kritikus hangvételű bírálatot fogalmazott meg amiatt, hogy a Budapestre vonatkozó pályázati kiírások késnek, egyértelműen diszkrimiálva az itt élőket. A kormány arra hivatkozva nem írta ki a pályázatokat, hogy a Magyarország számára folyosított uniós támogatás egy része zárolva van, a Bizottság szerint nem ez a valódi ok.