Leköpte, majd ököllel arcul ütötte a részeg vendég a pultosnőt a kőteleki lokálban

2018. október 17., 20:06

Szerző:

A Szolnoki Járásbíróság garázdaság vétsége miatt jogerősen 110 000 forintos pénzbüntetésre ítélte azt a büntetlen előéletű férfit, aki 2018. augusztus 14-én este nyolc óra körül az egyik kőteleki szórakozóhelyen előbb részegen kiabált az ott dolgozó pultos hölggyel, majd leköpte, végül a kezét megragadva

magához rántotta és ököllel arcon ütötte.

A fiatal nő nem sérült meg, a férfi magatartása mégis bűncselekménynek minősül. A Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint ugyanis bűncselekményt, garázdaságot követ el, és vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen – írja birosag.hu.

 

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.