Lehet, hogy tudtán kívül a Nemzetbiztonsági bizottság bólintott rá a kémprogram beszerzésére

Lukács László György szerint nincs minden esetben tételes felsorolás a beszerzésekről.

2021. július 26., 09:26

Szerző:

Egy hete robbant ki a Pegasus-ügy néven ismertté vált lehallgatási botrány, amelynek nyomán az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága hétfőre hívott össze rendkívüli ülést. (A Momentum pedig hétfő este tüntet a Terror Háza előtt.) A hétfős bizottság tagjai közül a négy fideszes képviselő már korábban jelezte, nem vesznek részt a meghallgatáson. 

Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője az ATV reggeli műsorában újabb részleteket osztott meg a Pegasus-ügyről. A politikus elmondta, nem lehet kizárni, hogy a Nemzetbiztonsági bizottság bólintott rá a kémszoftverre, csak éppen úgy, hogy nem tudott róla. Arra a felvetésre, hogy a Nemzetbiztonsági bizottság tudta nélkül szerezték be az izraeli kémszoftvert, a jobbikos politikus azt felelte, sokszor nem tételesen teszik le a bizottsági tagok elé a beszerzéseket. Így akár az is előfordulhat, hogy a bizottság tudtával szerezték be a szoftvert, úgy, hogy közben a bizottság valójában nem is tudta pontosan, mire bólint rá. 

(Kiemelt kép: Elhelyezik a zárt ülést jelző táblát az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága ülése előtt az Országgyűlés Irodaházában, 2017. november 21-én. Fotó: Soós Lajos / MTI)

20:28

Zivatarveszély miatt két megye több járására másodfokú riasztást adott ki kedd este az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a következő órákban olyan heves zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket károkozó szél, jelentős mennyiségű csapadék, illetve jégeső kísérhet.

A város közösségének bevonásával döntött a pécsi önkormányzat a város új szlogenjéről, amely a következő lesz: Pécs – Mediterrán szerelem – közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata kedden az MTI-vel.